שם הספר: האנציקלופדיה של המיצים- מתכוני מיצים לבריאות וחולי
מחברים : פט קרוקר, סוזן איגלס. בעריכת גבריאלה מזור
מספר עמודים : 317
סוג כריכה: רכה
תחום : מתכונים לטיפול בבעיות בריאות, בריאות, תזונה, מיצים טבעיים, פירות, ירקות, שייקים, הכנת מזון בריאות, חליטות תה, משקאות לסילוק רעלים מהגוף, ניקוי רעלים, דיטוקס, דה טוקסיפיקציה, מניעת מחלות, אנמיה, משקאות בריאות
תקציר :בספרם האנציקלופדיה של המיצים- מתכוני מיצים לבריאות וחולי חושפים המחברים פט קרוקר, סוזן איגלס את הקורא למגוון מתכוני בריאות הקשורים להכנת משקאות, מיצים, שייקים, חליטות ומתכונים להשגת בריאות שלמה ולהימנעות ממחלות.
המחברים פותחים את ספרם בתיאור מצרכים המתאימים למסחטות מיצים, הנחיות כלליות להכנת מיצים ומשקאות בריאות, וממשיכים בתיאור צמחי מרפא המשולבים במתכונים לפי סדר אלפאביתי. החל מפירוט אודות צמח המרפא, חלקי הצמח בהם נעשה שימוש, סגולות המרפא המיוחסות לצמח, אזהרות לגבי הצמח, היכן ניתן להשיגו וכיצד ניתן לשלבו במיצים. כך סוקרים המחברים צמחים כמו אכילאה, אכניצאה, אסטרגלוס, גדילן מצוי, גוטו קולו, ג'ינקו בילובה, לבנדר, לואיזה,רוזמרין. זאת פרט לעוד עשרות צמחי מרפא לאחר מכן מתארים הללו באינדקס אנציקלופדי פירות שונים. הם מפרטים אודות פעילות כל פרי, כיצד להכין מיץ ממנו, מה ההתוויות הבריאותיות של הפרי וכך סוקרים מגוון פירות כמו אפרסק, בננה, חמוציות, פרי הדר,תאנה ועוד עשרות פירות. באופן דומה מפרטים המחברים אודות ירקות ומצרכים אחרים כמו זרעי שומשום, חרובים, מוצרי סויה, עשב חיטה ועשב שעורה ועוד.
בחלקו השני של הספר האנציקלופדיה של המיצים- מתכוני מיצים לבריאות וחולי מפרטים המחברים אודות מגוון בעיות רפואיות כגון אבנים בכיס המרה, איידס, אין-אונות אימפוטנציה, אנמיה, בעיות לב, בעיות פוריות אצל גברים ואצל נשים, דיכאון, הריון, הנקה, הפרעות קשב וריכוז, הצטננות, השמנת יתר, התקרחות, אלצהיימר ופרקינסון, נדודי שינה, סוכרת, גמילה מעישון, קנדידה, שפעת, שיטות ניקוי רעלים ועוד.
לגבי כל בעיה רפואית המחברים מתארים את הבעיה הרפואית בקצרה, מפרטים מה הם המזונות המועילים לריפוי לאותה מחלה, מה מומלץ לעשות כנגד התופעה או המחלה, ממה להמנע מבחינה תזונתית וכן נותנים לקורא המלצות נוספות כלליות בתחום.
בחלקו השלישי של הספר מפרטים המחברים את הכללים להכנת המיצים, מתארים מגוון מתכונים ייחודיים להכנת מיצי פירות, מיצי ירקות, משקאות מיוחדים, מעדני קפואים, שייקים ומעדני שאריות, תחליפים לקפה ותחליפים לחלב, חליטות ומשקאות.