הנחיות משרד הבריאות לגבי נגיף האבולה

הנחיות משרד הבריאות בישראל לגבי התפרצות נגיף האבולה

מערכת האתר

עודכן בתאריך

בריאות הציבור
חדר בבית חולים. צילום: מערכת פורטל הדוקטור- בריאות ורפואה

 

הנחיות משרד הבריאות בישראל לגבי התפרצות נגיף האבולה 
במערב אפריקה מתחוללת התפרצות של מחלת האבולה, הגדולה ביותר אי פעם. אין צפי להתפרצות גדולה בישראל, אם כי יתכנו מקרים מיובאים. מערכת הבריאות בישראל ערוכה להתמודד עם מקרים אלה. נוסעים החוזרים ממדינות אלו וצוותי הרפואה נקראים להפגין עירנות מיוחדת.

משרד הבריאות מבקש לעדכן ולהנחות:
מחלת האבולה התגלתה לראשונה ב-1976 בהתפרצות שארעה בקונגו ליד נהר האבולה ומכאן מקור שמה. לאחר מכן, במהלך השנים, היו התפרצויות נוספות באופן ספורדי באפריקה (כגון בזאיר, גבון). ההתפרצות הנוכחית של מחלת נגיף האבולה החלה בחודש דצמבר 2013 בגינאה שבמערב אפריקה ולאחר מכן התפשטה לליבריה ולסיירה-לאונה השכנות. לאחרונה אובחנו מקרים בודדים גם בניגריה וכן בשבועות האחרונים תוארו מספר מקרים מיובאים חשודים בארה"ב ובערב הסעודית, ללא הדבקה מקומית.  עד כה לא ידוע על מקרים מאובחנים או חשודים בישראל.

הנחיות לנוסעים ולשבים מגיניאה, ליבריה וסיירה לאונה
משרד הבריאות ממליץ להימנע ככל האפשר מנסיעה למדינות בהן המחלה מתפשטת: גיניאה, ליבריה, סיירה לאונה, לאגוס וניגירה.
אם בכל זאת נוסעים למדינות הנ"ל, להלן ההמלצות להתנהגות נכונה:
יש להימנע ממגע עם חולים, הפרשותיהם וחפציהם.
יש להקפיד על הגיינה אישית
יש להימנע ממגע עם בעלי חיים והפרשותיהם, פגרים ומאכילת בשר.
במידת האפשר יש להימנע מביקור במוסדות בריאות. מומלץ להימנע מקבלת שירות בבתי חולים מקומיים במדינות אלו, אלא אם מדובר בבעיה רפואית דחופה.

לאחר החזרה לישראל
אם מופיעה מחלת חום מעל 38 מעלות תוך 21 ימים מהחזרה לישראל ממדינות אנדמיות (גיניאה, ליבריה, סיירה לאונה, לאגוס וניגיריה), יש לפנות לחדר מיון בבית חולים קרוב ולהודיע כי הופיע חום לאחר שהות במדינה נגועה באבולה. יש לפנות בתקופה זו בשל מחלת חום לטיפול רפואי רק למיון. יש להודיע מיד בכניסה לבית החולים על נסיבות המקרה כדי לקבל הנחיות מיגון מתאימות.

יש להדגיש – מדובר בתרחיש דינמי ועל כן משרד הבריאות עוקב אחר הנתונים המתפרסמים בעולם ונמצא בקשר עם כלל הגורמים הרלבנטיים, לרבות ארגון הבריאות העולמי והמרכזים לבקרת מחלות בארצות הברית ובאירופה ומקיים דיונים עם אנשי מקצוע בהתאם.
בהתאם להערכת המצב הנוכחית המשרד אינו צופה התפרצות המחלה בישראל אך יתכנו מקרים מיובאים, אשר מערכת הבריאות ערוכה להתמודד איתם. משרד הבריאות הפיץ חוזרים לאנשי מקצוע במטרה להעלות את המודעות לאפשרות אבחון המחלה ולאמצעי ההתמודדות במקרה של מקרה תחלואה בישראל.

דילוג לתוכן