חדשות מעניינות מגיעות לסובלים מנשירת שיער דווקא מהכיוון הפרמקולוגי: חוקרים מצאו כי ריכוז גבוה של חלבון מסוים בעור גורם להתקרחות משמעותית.
נשירת שיער היא בעיה עימה מתמודדים גברים רבים וגם נשים. הסיבות להתקרחות מגוונות. הטיפולים בנשירת שיער רבים והם משתנים לפי סוג הבעיה ומקורה, ומשתרעת על שימוש בתוספי מזון וחומרים טבעיים מן הצומח לטיפול בנשירת השיער, טיפולים ותכשירים שמותזים אל העור ותרופות וביניהם תכשירי מינוקסי, פרופסיה, פולטן פארמה, רוטס אייץ אר HR, וכן שימוש באמצעים מכניים כמו קסדת לייזר לעידוד צמיחת שיער ועוד.
חרף הידע שנצבר בדבר חשיבותו של טסטוסטרון בהתפתחות קרחת בגברים, androgenetic alopecia )AGA), מדענים לא יודעים מה הם המנגנונים המביאים לצמיחה מואטת של שיער ועיכוב צמיחת שיער ומקורה של הפרעה זו לא ידוע.
נשירת שיער והשפעתה
נשירת שיער היא תופעה נפוצה שמשפיעה על גברים ונשים כאחד. לתופעה זו קיימת השפעה משמעותית על ההערכה העצמית ועל איכות החיים. נשירת שיער יכולה להיגרם ממגוון רחב של גורמים, כולל תורשה, שינויים הורמונליים, מצבים רפואיים, תרופות, תזונה לקויה, מתח נפשי, והזדקנות. זיהוי הגורם לנשירה הוא קריטי לטיפול יעיל.
סוגי נשירת השיער מגוונים, החל מנשירה מפוזרת ועד לקרחות ממוקדות. חלק מהמקרים הם זמניים וחולפים מעצמם, בעוד שאחרים עשויים להיות כרוניים ולדרוש טיפול מתמשך.
טיפול בנשירת שיער תלוי בגורם הבסיסי. במקרים מסוימים, הטיפול יתמקד בפתרון הבעיה הבריאותית הבסיסית, כמו למשל איזון הורמונלי או טיפול במחלה אוטו-אימונית. במקרים אחרים, הטיפול עשוי לכלול תרופות, טיפולים מקומיים, השתלת שיער, או שילוב של מספר טיפולים. חשוב להדגיש כי אין פתרון קסם לנשירת שיער, והטיפול חייב להיות מותאם אישית לכל מטופל.
הטיפול בנשירת שיער דורש סבלנות ועקביות. התוצאות אינן מיידיות, והתהליך עשוי לקחת זמן. לכן, פנו לרופא מומחה לקבלת אבחון מדויק וטיפול מתאים. בנוסף לטיפול הרפואי, שינויים באורח החיים, כגון תזונה בריאה, הפחתת מתח, ושינה מספקת, יכולים לתרום לשיפור מצב השיער ולמניעת נשירה נוספת.
תשתית לפיתוח תרופה להתקרחות : חוקרים גילו חלבון בריכוז גבוה על הקרקפת גורם לנשירת שיער חזקה
במחקר זה, ביקשו החוקרים להעמיק חקר בסוגיה זו ולשם כך החוקרים בדקו את עור הקרקפת של גברים הסובלים מהתקרחות ומצאו כי החלבון פרוסטאגלאנדין Prostaglandin D2 PGD2 מצוי במינון של עד פי 3 באיזורים של קרחות בקרקפותיהם של אנשים.
לאישוש הממצאים בדבר חשיבותו של החלבון בעיכוב צמיחת שיער, הציגו החוקרים במחקרם ממצאים נוספים של בדיקות מעבדה :החוקרים מצאו כי עכברים שאותם הם הינדסו גנטית באופן שבגופם נוצרו כמויות רבות של חלבון Prostaglandin D2 , נולדו קירחים לגמרי.
ממצאי המחקר שהתפרסמו בכתב העת היוקרתי Science Translational Medicine נערכו על ידי חוקרים אמריקאים ממחלקת הדרמטולוגיה מבית הספר לרפואה באוניברסיטת פנסילבניה, חוקרים מחברת התרופות Merck, מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ג'ון הופקינס בבולטימור ומאוניברסיטת טקסס.