מזון אורגני מכיל פחות חומרים מדבירים ולכן בריא יותר
יש הטוענים כי לשימוש במזון ובמיוחד ירקות ופירות שגודלו כגידולי "מזון אורגני" יתרונות מועטים. יחד עם זאת התופעה של חנויות מזון אורגני, חנויות טבע, מחלקות ייעודיות למכירת מזון אורגני בחנויות מרכול וחקלאים התרחבה עד מאוד וזוכה לצריכה גוברת. האם מזון אורגני בריא יותר בהשוואה למזון רגיל ?
מחקר שפורסם בכתב העת "תוספי מזון ומזהמים" Food Additives and Contaminants Journal מצביע על כך שצריכת מזון אורגני עשויה לשמור על בריאותנו יותר מצריכת מזון רגיל שלא גודל כמזון אורגני.
זאת, בין השאר, משום שמזון אורגני מכיל הרבה פחות רעלים שמקורם בחומרי הדברה מריסוס. בגידול של מזון שאינו אורגני נעשה שימוש מרובה בריסוס. ריבוי חומרי הדברה מזיקים מוביל לצריכת ריכוזים גבוהים יותר של חומרים מזיקים, בתפריט התזונתי, דבר העלול לגרום למחלות ונזקים בריאותיים.
שימוש בירקות ופירות שגודלו באופן אורגני בסטנדרטים המחמירים הממעטים בשימוש בחומרים מדבירי מזיקים וקוטלי עשבים עשוי למנוע נזקים אלה.
מחקרים מאוחרים יותר אף הוסיפו למסקנה זו הצביעו על כך שמזון אורגני בריא יותר בין היתר בגלל ריבוי רכיבים אנטי אוקסידנטים (נוגדי חימצון) ובשל תכולה גבוהה של ויטמינים ומינרלים כגון ויטמין C- בהשוואה לגידולים רגילים.
קישור לMY COTOX SOCIETY והתייחסות לנושא מיעוט הרעלים וריבוי רכיבים מועילים במזון אורגני
האם מזון אורגני בריא יותר?
שאלת בריאותו של מזון אורגני לעומת מזון קונבנציונלי היא נושא שנוי במחלוקת ומושך תשומת לב רבה בציבור. בעוד שרבים מאמינים כי מזון אורגני בריא יותר, המחקר המדעי מציג תמונה מורכבת יותר. ממצאים שונים מראים כי מזון אורגני יותר בריא, עשיר יותר בחומרים כמו ברזל ומגנזיום וקשור להפחתת סיכון להשמנה, סוכרת וסוגי סרטן.
ואילו מחקרים מסוימים מראים כי אין הבדל משמעותי בערכים התזונתיים בין מזון אורגני לקונבנציונלי. אולם מחקרים אחרים מראים כי קיים הבדל בתכולת הוויטמינים והמינרלים סוגי המזון לטובת מזון אורגני. ישנם מחקרים המצביעים על רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון מסוימים במוצרים אורגניים, כגון פוליפנולים.
מעבר להבדלים בערכים התזונתיים, ישנם יתרונות אחרים למזון אורגני. מזון אורגני אינו מכיל שאריות של חומרי הדברה סינתטיים, מה שעשוי להיות חשוב עבור חלק מהאנשים, במיוחד עבור קבוצות רגישות כמו ילדים ונשים בהריון. בנוסף, שיטות גידול אורגניות תורמות לשמירה על הסביבה ומגוון ביולוגי.
בעוד שמזון אורגני מציע יתרונות סביבתיים ובטיחותיים, העדויות המדעיות לגבי היותו בריא יותר מבחינה תזונתית מצויות במחלוקת. הבחירה לצרוך מזון אורגני היא החלטה אישית, המשקללת שיקולים של בריאות, סביבה, אתיקה וכלכלה.
כדי לקבל החלטה מושכלת, נוכל להתייעץ עם רופא תזונה שיוכל להעריך את הצרכים התזונתיים האישיים שלך ולסייע לך לבנות תפריט מגוון ומאוזן, המבוסס על מזונות טריים, שלמים ועשירים בחומרים מזינים, בין אם הם אורגניים או קונבנציונליים.