מפה דינמית מעודכנת של מדינות העולם אליהן התפשט נגיף הקורונה
להלן מפה עדכנית מתחדשת של כלל המדינות בעולם אשר בהן זוהה וירוס הקורונה COVID 19 Interactive Corona Virus Global spread MAP. המפה מיועדת לסייע למעוניינים בכך לקבל מידע אודות מקרי הקורונה בעולם ובישראל בהתבסס על נתונים אמינים מוסדיים. ישראלים רבים ממשיכים לנסוע למדינות שונות בעולם, בין אם בשל כורח נסיעה במסגרת העבודה ובין אם מבחירה לטוס לחו"ל לחופשה או נופש בחו"ל למרות התפשטות נגיף הקורונה במרבית מדינות העולם והסיכון בהידבקות בו. מפות שונות אודות התפשטות נגיף הקורונה במדינות העולם מפורסמות אך לא כולן מספקות מידע מלא ומעודכן.
אוניברסיטת ג'ון הופקינס האמריקאית היוקרתית העלתה אתר ייחודי ובו מפה דינמית מתעדכנת המציגה את כלל מקרי הקורונה בעולם על גבי מפה. המפה מכילה את תיאור התפשטות מחלת הקורונה, עוצמת הפגיעה של הווירוס הסיני הקטלני באזורים ובמדינות השונות על גבי הגלובוס. לצד המפה מוצגים גם מספר מקרי הידבקות במחלה, מספר מקרי המוות מווירוס הקוביד 19 Covid וכן פילוח של מספר חולי הקורונה לפי המדינות השונות.
המידע המופיע במפת התפשטות נגיף הקורונה בעולם COVID 19 MAP זמין לציבור הרחב כל העת והוא מכיל עידכונים שוטפים המתחדשים באופן זמין ומהיר. מידע זה מבוסס על מקורות אמינים בלבד כלומר מוסדות בריאות מוסמכים ברחבי העולם וביניהם המרכז לבקרת מחלות CDC בארה"ב, מרכז בקרת המחלות באירופה, ארגון הבריאות הלאומי בסין וארגון הבריאות העולמי WHO.
רשימת המדינות בהן אותר הוירוס
הנתונים אודות המדינות בהן אותר נגיף הקורונה מגוונים ולא תמיד עדכניים בכל מקורות הידע הפורמליים.
כך לדוגמה מדינות כמו ליכטנשטיין, קמרון, טוגו, מלטה, מולדובה, מדינת הוותיקן או פרגוואי אינן מופיעות בדיווחי הCDC נכון להיום (מרץ 2020) אך מופיעות במקורות מידע אחרים.
להלן רשימת המדינות אליהם התפשט נגיף הקורונה בעולם על פי נתוני הCDC (לא כולל מדינות שטרם צוינו כאמור) נכון ל-6 לחודש מארס 2020:
מדינות אפריקה
- אלגיר
- ניגריה
- סנגל
- דרום אפריקה
מדינות אמריקה
- ארגנטינה
- ברזיל
- קנדה
- צ'ילה
- הרפובליקה הדומיניקנית
- אקוודור
- גוודלופ
- מקסיקו
- ארצות הברית
המזרח התיכון
- אפגניסטן
- בחריין
- מצרים
- איראן
- עיראק
- ירדן
- ישראל והרשות הפלסטינית
- כווית
- לבנון
- מרוקו
- עומאן
- פקיסטן
- קטאר
- ערב הסעודית
- טוניס
- איחוד האמירויות
אירופה
- אנדורה
- ארמניה
- אוסטריה
- אזרבייז'אן
- בלרוס
- בלגיה
- בוסניה
- קרואטיה
- צ'כיה
- דנמרק
- אסטוניה
- פינלנד
- צרפת
- גאורגיה
- גרמניה
- גיברלנטר
- יוון
- הרצגובינה
- הונגריה
- איסלנד
- אירלנד
- ישראל
- איטליה
- לטביה
- ליטא
- לוקסנבורג
- מונקו
- הולנד
- מקדוניה
- נורווגיה
- פולין
- פורטוגל
- רומניה
- רוסיה
- סן מרינו
- סרביה
- סלובניה
- ספרד
- שבדיה
- שוויץ
- אוקראינה
- אנגליה / בריטניה
דרום מזרח אסיה
- בהוטן
- הודו
- נפאל
- סרי לנקה
- תאילנד
אסיה והפסיפיק
- אוסטרליה
- קמבודיה
- סין
- הונג קונג
- אינדונזיה
- יפן
- מקאו
- מלזיה
- ניו זילנד
- פיליפינים
- קוריאה
- סינגפור
- טיוואן
- ויאטנאם
הסתמכות על מידע אפדמיולוגי אמין
הסתמכות על מקורות מידע אמינים הוכחה שוב ושוב כגורם משמעותי במניעת מידע שגוי ומוטעה. לפיכך חשוב להסתמך על מידע ממקורות מוסדתיים כמו ארגוני בריאות בעולם. המפה שמפרסם מוסד המחקר והלימוד הנחשב – אוניברסיטת ג'ון הופקינס לגבי מפת התפשטות נגיף הקורונה בעולם ומספר מקרי התחלואה, המוות וההידבקויות בכל אחת מהמדינות מבוסס על פי תיאורה על מגוון מקורות מידע מעין אלו. לצד זה חשוב לציין למשל כי מדינות וישויות מדיניות כמו קמרון, טוגו, מלטה, מולדובה, מדינת הוותיקן, הרשות הפלסטינית, ליכטנשטיין או פרגוואי שאינן מופיעות לדוגמה בדיווח עד כה על ידי הCDC – המרכז האמריקאי לבקרת מחלות נכון לשיש לחודש מרץ לדוגמה כן מופיעות לדוגמה בדיווח של מפה של התפשטות הקורונה בעולם שמתעדכנת על ידי הניו יורק טיימס ובמפה של אוניברסיטת ג'ון הופקינס המופיעה מטה: