הערכים התזונתיים של מזונות חג הפסח
לקראת חג הפסח בו רבים מאיתנו אוכלים ארוחות מרובות שמרביתן עתירות קלוריות, מפרסם משרד הבריאות טבלה של מזונות החג וערכן הקלורי. להלן הטבלה :
מצה= 2 פרוסות לחם 160 קלוריות
מנת גפילטעפיש 180 קלוריות
מצה קלה 80 קלוריות
עוגית קוקוס בינונית 125 קלוריות
2 כפות קמח מצה/קמח תפוחי אדמה 80 קלוריות
עוגית בוטנים בינונית 150 קלוריות
1 קניידעלך בינוני 80 קלוריות
כוסית יין (כ – 100 מ"ל) 100 קלוריות
1 פריכית אורז 35 כוס תירוש 150 קלוריות
תפוח אדמה בינוני 100 קלוריות
כוסית יין אדום מתוק 150 קלוריות
כף חרוסת 80 קלוריות
כף מיונז/ 2 כפות רוטב לסלט 45 קלוריות
ביצה קשה 80 קלוריות
קערת מרק עוף צח 50 קלוריות
מצה מטוגנת עם ביצה 280 קלוריות
מנת בשר בקר (100 גר') ללא רוטב 250 קלוריות
שימו לב, ניתן להגיע ל- 1,500 קלוריות בארוחת החג.
במשרד הבריאות ממליצים כי במהלך החג כולו מומלץ להרבות בשתיית מים , אכילת ירקות מבושלים וטריים, ופירות. בנוסף, מומלץ לנצל את ימי החג לטיולים משפחתיים בחיק הטבע ולפעילות ספורטיבית משותפת כגון: הליכה, רכיבה על אופניים, משחקי כדור וכדומה.