שינה לקויה במבוגרים וסיכון ליתר לחץ דם
בעיות שינה בשלב שינה עמוקה עם גלים נמוכים מגבירה את הסיכון של מבוגרים לפתח הפרעה של יתר לחץ דם. מחקרים קודמים העלו כי בעיות שינה כמו בעיות נשימה בשינה, בעיות במשך השינה ומבנה השינה עלולים להשפיע על מטבוליזם ולעל המערכת הנוירו-הורמונלית. במחקרם זה ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין הפרעות שינה לבין יתר לחץ דםבקרב 784 גברים מבוגרים, מעל גיל 65, שגילם הממוצע היה 75 שנים, אשר לא סבלו קודם לכן מיתר לחץ דם.
שלב השינה השלישי slow wave sleep -SWS הוא השינה בגלים איטיים והוא מופיע בסיום השינה, ולא מלווה בתנועות עיניים מהירות REM. מממצאי המחקר פורסמו על ידי חוקרים אמריקאים מהמרכז הרפואי בסן דייגו, בכתב העת של האגודה האמריקאית לרפואת לב בנושא עודף לחץ דם HYPERTENSION עולה כי מבין 784 נבדקים, 243 אובחנו כסובלים מיתר לחץ דם במהלך המחקר, לאחר תקופת מעקב ממוצעת של 3.4 שנים.
לאחר התאמות שביצעו החוקרים לקיזוז משתנים כגון גיל הנבדקים, מוצא אתני, משקל- מדד מאסת גוף BMI , העלו הממצאים כי הנבדקים שסבלו משיעור נמוך של שינה עמוקה בשלב הגלים האיטיים היו מועדים ללקות ביתר לחץ דם, בשיעורים גבוהים באופן משמעותי מהנבדקים שישנו את משך הזמן הארוך ביותר בשלב הגלים האיטיים.
החוקרים הדגישו כי ממצאים אלה לפיהם חסך בשינה בשלב השינה העמוקה בגלים איטיים קשור ליתר לחץ דם במבוגרים, היו תקפים גם לאחר שהובאו בחשבון השפעות של משך השינה והפרעות בשינה ובעיות נשימה במהלך השינה.