נחנכה מעבדת מחקר נוירו-פסיכיאטרי

נחנכה מעבדה ישראלית-גרמנית למחקר נוירו-פסיכיאטרי

מערכת האתר

עודכן בתאריך

פסיכולוגיה
סריקת PET של חולה אלצהיימר. מקור: ויקיפדיה ברשיון חופשי. באדיבות NIH USA

נחנכה מעבדת מחקר נוירו-פסיכיאטרי ישראלית-גרמנית במכון ויצמן למדע
חברת מקס פלאנק ומכון ויצמן למדע חתמו אתמול על הסכם שיתוף פעולה, לציון חנוכת מעבדה לנוירו-פסיכיאטריה ניסיונית ונוירו-גנטיקה התנהגותית. ההסכם נחתם במכון ויצמן למדע על-ידי פרופסור פטר גרוס, נשיא חברת מקס פלאנק, פרופסור  דניאל זייפמן, נשיא מכון ויצמן למדע, דוקטור לודוויג קרונת'לר, המזכיר הכללי של חברת מקס פלאנק, ופרופסור חיים גרטי, סגן נשיא מכון ויצמן למדע.

פרופסור אלון חן ממכון ויצמן למדע יעמוד בראש המעבדה החדשה.
המעבדה המשותפת הוקמה במטרה לתת מענה לאחת הבעיות הבוערות של המאה: גילוי הגורמים להפרעות קוגניטיביות, רגשיות, התנהגותיות ונוירולוגיות. כ-450 מיליון איש ברחבי העולם סובלים מסוגים שונים של הפרעות נפשיות, וכיום כבר ברור כי מקורן של הפרעות אלה נעוץ ביחסי גומלין סבוכים בין השפעות גנטיות וסביבתיות. תחום הנוירו-פסיכיאטריה מנסה להתיר את הסבך, במטרה להבין את התהליכים שבאמצעותם נתונים גנטיים מסוימים ושינויים במבני המוח מובילים לצורות התנהגות מסוימות או למחלות נוירו-פסיכיאטריות.

מדענים משני מוסדות המחקר יחקרו הפרעות פסיכיאטריות מורכבות כמו דיכאון, סכיזופרניה, חרדה ואוטיזם, באמצעות מיגוון רחב של שיטות מחקר רב-תחומיות, מגנומיקה וביו-רפואה ועד מחקרים קליניים בחולים. על-פי הסכם שיתוף הפעולה, המעבדה תתמוך בפרויקטים משותפים לחברי שני מוסדות המחקר, תארח כנסים וסמינרים משותפים, תארגן חילופי סטודנטים ומדענים אורחים, ותיצור הזדמנויות עבור תלמידי מחקר מישראל ומגרמניה לרכוש הכשרה משותפת.

כתבות באותו עניין
דילוג לתוכן