נשירת שיער אצל נשים היא תופעה נפוצה שיכולה להתרחש בתקופות שונות במהלך החיים ומסיבות מגוונות. נשים יכולות לחוות נשירת שיער פתאומית למשל לאחר תקופה של שינויים הורמונליים משמעותיים, כמו לידה וגיל המעבר, לאחר שינוי תזונתי רדיקלי ואפילו ממצבי סטרס יוצאי דופן.
נשירת שיער קיצונית תתבטא בהיווצרות של שיער דליל ושביר עם מראה פגום, עייף וחסר חיוניות. נשים שיסבלו מהתופעה ישימו לב למשל בגושי שיער על הכרית בבוקר או בקבוצות שיער גדולות שנשארות ביד בזמן החפיפה במקלחת.
מה שמשמח לדעת הוא שיש שיטות טבעיות ולא פולשניות שאפשר לנסות לפתרון הבעיה. השיטות הטבעיות יכולות לעצור את הנשירה המופרזת או לפחות להאט את הקצב שלה כדי לתת הזדמנות לגוף לייצר מספיק שיערות חדשות באופן שיאפשר להתגבר על המחסור.
סיבות לנשירת שיער אצל נשים
גורמים לנשירת שיער בקרב נשים כוללים שינויים הורמונליים הקשורים להיריון ולידה וגיל המעבר, דיאטה לקויה שמובילה לחסרים תזונתיים, מחלות ותרופת מסוימות או מצבי קיצון שמכניסים את הגוף למצב פתאומי ומתמשך של סטרס.
1.חוסר איזון הורמונלי
הסיבה המרכזית לכך שנשים עלולות לחוות נשירה מוגברת אחרי לידה או בגיל המעבר קשורה בתנודות ההורמונליות שמתרחשות בגופן, אשר משפיעות על מנגנוני צמיחת הרקמות וזקיקי השיער.
למעשה, כל דבר שיוציא מאיזון את המערכת ההורמונלית יכולה להתבטא בין היתר בנשירת השערות עד כדי יצירת מראה דליל וחסר חיוניות.
2.חסרים תזונתיים
תזונה לקויה שאיננה מכילה מספיק רכיבי תזונה חיוניים כמו ויטמינים ומינרלים עלולה להוביל לנשירה של השיער אצל נשים.
עם זאת, לפעמים נשים יכולות לסבול מחוסר תזונתי מסוים לא בהכרח בגלל דיאטה בעייתית, אלא בשל בעיות ספיגה. במקרה כזה, ייתכן וקיימת בעיית רקע שמובילה לתופעה.
3. מחלות ומצבים בריאותיים
נשירה היא תופעה שמקושרת למגוון רחב יחסית של בעיות ומצבים רפואיים כמו אנמיה וחוסר איזון של בלוטת התריס. גם תרופות מסוימות יכולות לגרום לנשירה כתופעת לוואי.
לעיתים קרובות, המחלות או התרופות ישפיעו לרעה על מאזן ההורמונים והנוטריאנטים בגוף, שכפי שציינו בסעיפים הקודמים מהווים גורם סיכון לנשירה מוגברת.
4. מצבים נפשיים
גורמים אפשריים נוספים כוללים מחלות נפשיות כמו חרדה, דיכאון, או חוסר איזון נפשי ורגשי שנגרם מטראומה או מצב קיצון אחר.
נשים שסובלות מהפרעות אכילה עלולות לסבול מנשירה משמעותית בשל חסרים תזונתיים. כמו שציינו, לפעמים (ואולי אפילו ברוב המקרים) הנשירה מתרחשת לא מגורם אחד אלא משילוב של כמה גורמים בו-זמנית.
איך מטפלים בנשירת שיער אצל נשים?
טיפולים שונים מוצעים לטיפול בנשירת שיער. רבים מהטיפולים מעניקים לשיער חיזוק באמצעות תזונה ותוספי תזונה. לצד זה קיימות שיטות תרופתיות או קוסמטיות, טיפולים רפואים בלתי פולשניים והשתלות. הללו כוללות יתרונות וחסרונות ורבים מעדיפים להתמקד בפתרונות טבעיים על פניהם. חלק מהטיפולים כוללים:
תרופות- שימוש בתרופות, למרות תופעות הלוואי והסיכונים מאפשרות באמצעות מריחת תכשיר מקומי הקרקפת למעודד זרימת דם באופן המסייע לעיתים לשיפור צמיחת זקיקי השיער. תרופות נוספות עשויות להיות רלוונטיות בהתאם לסיבת הנשירה, כמו תרופות להורדת רמות הורמונים או תרופות לטיפול במחלות אוטואימוניות.
טיפולים רפואיים לא פולשניים משמשים כנגד נשירה באופן פחות פולשניים ביניהם טיפול בלייזר כדי לעורר את זקיקי השיער ולעודד צמיחה. מזותרפיה היא שיטה נוספת, שבה מזריקים חומרים מזינים ישירות לקרקפת כדי לחזק את זקיקי השיער. פלזמה עשירה בטרומבוציטים (PRP) היא טיפול נוסף שבו מזריקים פלזמה המופקת מדמו של המטופל כדי לעודד צמיחת שיער.
לצד זה מוצעים פתרונות כמו השתלת שיער באופן כירורגי בהליך ניתוחי וכן מוצעים מוצרים קוסמטיים שנועדו לטפל בנשירת שיער כולל שמפו, קונדישנרים ומסיכות מיוחדות המכילים חומרים פעילים כמו קפאין, ניאצין ואמינקסיל לחיזוק שיער ומניעת נשירה.
הבחירה בטיפול המתאים תלויה בסיבת הנשירה, בחומרתה ובציפיות של המטופל. חשוב להתייעץ עם רופא עור או רופא עור שיער כדי לאבחן את הבעיה ולקבל המלצה לטיפול המתאים ביותר. לצד זה רבים כיום פונים לפתרונות טבעיים כמו שינוי בתזונה ותוספי תזונה לטיפול ומניעת התופעה. להלן שתי שיטות טיפול מובילות נגד נשירה של השיער בקרב נשים:
1. תזונה עתירת ויטמינים ומינרלים לטיפול בשיער דליל
מנגנוני צמיחת השערה פועלים בזכות קשת רחבה של נוטריאנטים (חומרי תזונה), כולל את שלושת אבות המזון (פחמימות, שומנים וחלבונים) ושלל ויטמינים ומינרלים.
למעשה, ויטמינים מכל המשפחות הקיימות, מ-A ועד E, תורמים לבריאות השיער. המינרלים המרכזיים שמשחקים תפקיד במנגנוני הצמיחה הם אבץ, יוד ומגנזיום.
מכאן שהדבר הראשון שכדאי לעשות כדי להתמודד עם נשירה פתאומית היא לוודא שהתזונה שלכן מאוזנת, בריאה ועשירה בכל הרכיבים הנכונים.
צריכה של מאכלים עתירי קולגן או רכיבים אחרים שתורמים בייצור הקולגן (למשל ויטמין C) יכולה גם היא לחזק את זקיקי השיער ולהאיץ את מנגנוני הצמיחה.
כאשר עולה החשד לחסר תזונתי, מומלץ לגשת לרופא המשפחה או לדרמטולוג (רופא עור) כדי לבצע אבחון מלא ומעמיק שמטרתו לאתר חסרים ברכיבים ספציפיים.
2. תוספים טבעיים לטיפול בנשירת שיער
כשהתזונה לא מספקת פתרון מספק לבעיה, אפשר לצרוך תכשירים ייעודיים עם קומפלקס ויטמינים לשיער ורכיבים חיוניים אחרים. לדוגמא, אפשר לנסות את תוסף FLAWLESS, שפותח במיוחד במטרה לספק לגוף האישה השלמה תזונתית מקיפה הכוללת את הרכיבים הבאים:
- ויטמינים מכל הקבוצות A, B, C, D, E – כולל ביוטין, חומצה פולית ובי 12.
- המינרלים אבץ, יוד וכולין – כל אחד מהם משחק תפקיד משלו בצמיחת השיער.
- אבני בניין של חלבון הקולגן – שהוא הרכיב המרכזי ברקמות החיבור בגופנו.
תערובת הרכיבים שבמוצרים מהסוג של FLAWLESS מיועדת לספק תמיכה וסיוע למערכות הגוף שאמונות בין היתר על שמירת השיער שלנו בריא, יפה ושופע.
כתבה זו היא תוכן מקודם בתשלום.