בדיקות ממוגראמה ו- CT בילדות משלשות את הסיכון לפתח סרטן שד בגיל מאוחר יותר
אצל ילדות שעברו בדיקות עם קרינה והקרנות בגלל סרטן הוג'קינס והבריאו, נמצא סיכון פי 3 גבוה יותר לפתח סרטן שד בסביבות גיל 38. נתונים אלו דווחו בכנס האגודה האמריקאית לאונקולוגיה קלינית שנערך בשיקגו. הנתונים דווחו על-ידי חוקרים מהמכון ממוריאל סלואן קטרינג בניו יורק. אפילו אצל אלו שעברו טיפול קרינה ברמה נמוכה, נמצא סיכון שווה ערך לזה שיש לנשים להן יש אונקוגנים לסרטן מן הסוגים 1BRCA ו- 2BRCA.
החוקרים בדקו נתונים של 1300 ילדות שהבריאו מהסרטן בילדותן ונמצא שסרטן שד התפתח אצל 175 מתוך אלו שטופלו כך. הם בדקו גם 4570 קרובים מדרגה ראשונה. המסקנה הייתה שאצל אלו שעברו הקרנות, הסיכון לפתח סרטן בהמשך היה ב-31% גבוה יותר לעומת מי שלא קיבל הקרנות. זהו סיכון דומה לזה שיש לנשאיות של הגנים גורמי הסרטן.
בממוגראמה יש פי 1000 יותר קרינה ממה שיש בצילום חזה, שגם הוא מוכר כמגביר סיכון לסרטן שד. אישה שעוברת 10 שנים ממוגראמה בעודה בגיל הפוריות, מקבלת קרינה מצטברת שוות ערך לזו שהייתה לנשים יפניות שהיו במרחק מייל אחד מהפצצה האטומית.
מקור : .mercola.com
* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.
מאת: ד"ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת "תזונה פלוס". לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466