10 מאכלים להורדת סוכר בדם

איזה מאכל מוריד סוכרים בדם? מיהם הפירות והירקות שעשויים להפחית את רמות הסוכר בדמנו?

מערכת האתר

מדעתזונה
10 מאכלים להורדת סוכר- פירות וירקות שמסייעים להפחתת סוכרים בדם. צילום: Pixabay Enoch

הורדת סוכר גבוה בדם מהווה משימה מורכבת למי שסובל מסוכר גבוה או סוכרת. קיימות דרכים שונות להורדת סוכר בדם. לצד זה שילוב מאכלים מסוימים בתפריט התזונתי יכולים להועיל להפחתת רמות הסוכר בדם. אז מה הקשר בין תזונה צמחית ובריאת לבין רמות סוכר בדם? מהם 10 המאכלים להורדת סוכר בדם? מיהם הפירות והירקות שעשויים להפחית את רמות הסוכר בדמנו? ממצאים מחקריים העלו כי צריכת מאכלים מהצומח הכוללים מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים מועילה לבריאות, להרזיה וגם להפחתת סיכון לעודף סוכר בדם. לפירות, ירקות וצמחים נודעת השפעה משמעותית על וויסות רמות סוכר בריאות והפחתתן.

לפני הכל נציין שירקות ופירות הם עשירים בסיבים תזונתיים. סיבים תזונתיים, בעיקר מסוג הסיבים הבלתי מסיסים, מאטים את קצב העיכול וספיגת הסוכר בדם. כך הם מסייעים במניעת עליות תלולות ברמות הסוכר לאחר ארוחה. עקב כך, הסיבים הצמחיים חשובים בעיקר למי שסובל מסוכרת או עמידות לאינסולין.

מזונות להפחתת סוכר בדם

בנוסף, ירקות ופירות עשירים במרכיבים נוספים שעוזרים לווסת סוכר – מינרלים חיוניים וויטמינים. מחקרים מראים שמינרלים כמו מגנזיום, אבץ ויטמין D או כרום עשוים להשפיע על רמות הסוכר. מינרלים, ויטמינים וחומרים פעילים ביולוגיים אחרים בצמחים מועילים לשיפור רגישות התאים לאינסולין ומשפרים את יכולת הגוף לנצל גלוקוז כמקור אנרגיה. ויטמינים רבים, כמו ויטמינים C, E ומשפחת ויטמיני B, עשויים להועיל אף הם. הללו מסייעים בתהליך העברת הסוכרים לתאים על ידי חלבון האינסולין. ויטמינים ומינרלים אלו בגוף מגיעים במיוחד ממאכלים צמחיים בלבד.

חומר נוסף שמצוי בצמחים ותורם לוויסות הסוכר הוא קבוצת הפיטוכימיקלים. למרכיבים אלה, כמו הפלבונואידים שבפירות וב יש השפעה חיובית על רגישות האינסולין וירידה בהגעת הסוכר לזרם הדם. לדוגמא הרסברטרול שבענבים, הקוורצטין שבתפוזים והג'ינג'רול שבג'ינג'ר.

דוגמה לצמחים נוספים שיכולים לסייע בוויסות סוכר הם קינמון, שיבולת שועל, אבוקדו, גרגירי חומוס ועדשים. מזונות אלה ואחרים מזינים ומכילים רכיבים המפחיתים את הסוכר. מאכלים מהצומח שעשירים בחלבון צמחי, סיבים ומרכיבים נוספים מאטים את עליית הסוכר בדם לאחר ארוחה. גם צמחים כמו קינואה מכילים סיבים תזונתיים מורכבים שתרומתם בוויסות סוכר משמעותית.

לסיכום, תזונה עשירה בפירות, ירקות, קטניות ומזונות צמחיים מגוונים מספקת שפע של מרכיבים טבעיים חיוניים – סיבים, מינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון. הללוט תורמים כולם לוויסות בריא של רמות הסוכר בדם. ממצאים מוכיחים שכך הם מונעים היפרגליקמיה.

אם הינכם סובלים מעודף סוכר בדם, הקדימו ופנו לרופא מומחה לייעוץ וטיפול לפני שתמהרו לטפל בכך לבד ללא בירור וליווי מעמיק. הסיבות לעודף סוכר מגוונות. לכן חשוב לברר קודם את מקור עודף הסוכר. ובהתאם לכך לטפל בעודפי הגלוקוז על ידי תכנית תזונה, פעילות גופנית, הרזיה, שינוי משטר תרופתי, הפחתת אלכוהול ועישון או פתרונות אחרים בהתאם למצב. עם זאת במידה והרופא המטפל אישר להסתייע בתזונה מפחיתת סוכר מתאימה או שילוב תוספים תוכלו להעזר במאכלים אלה כאפשרויות לבחון את התאמתם עימו בתפריטתכם.

10 מאכלים להורדת סוכר בדם

איזה מאכלים מפחיתים סוכרים בדם? אילו מזונות מורידים את רמות הגלוקוז בדם?
1. פירות הדר – הדרים כמו תפוזים – עשירים בסיבים תזונתיים ופוליפנולים שעשויים להאט עלייה ברמות סוכר בדם.

2. אבוקדו – עשיר בשומנים בריאים וסיבים שעוזרים לווסת רמות סוכר.

3. ברוקולי – עשיר בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וחומרים נוספים שעשויים לסייע בוויסות סוכר.

4. דובדבנים – הדובדבנים עשירים בפיטוכימיקלים שעשויים לשפר רגישות לאינסולין ולהפחית דלקות.

5. חסה – עשירה בחומצות אורגניות שעשויות לסייע בוויסות רמות סוכר.

6. שיבולת שועל – עשירה בסיבים תזונתיים, שעשויים לעזור בהאטת ספיגת הסוכר ולווסת רמות סוכר. היא גם מכילה חומרים נוגדי חמצון כמו ליגנינים.

7. בטטה – מקור עשיר לסיבים תזונתיים מסוג פקטין, שעשויים לווסת רמות סוכר בדם. גם עשירה בנוגדי חמצון.

8. קטניות – מקור מצוין לסיבים תזונתיים, חלבונים וחומרים צמחיים נוספים שעשויים לסייע בוויסות סוכר. דוגמאות לקטניות הן שעועית, עדשים ואפונה.

9. תרד – עשיר במגנזיום, נוגדי חמצון ורכיבים נוספים שקשורים לרגישות משופרת לאינסולין ובקרה טובה יותר של רמות סוכר בדם.

10. אגסים – עשירים בפקטין, סיבים תזונתיים שעשויים להאט עלייה ברמות סוכר בדם.

כתבות באותו עניין
דילוג לתוכן