15 עובדות מדעיות מעניינות

15 עובדות מדעיות מרתקות: כמה שוקל ענן? כמה מגופנו משתנה מידי שנה? ועוד הרבה עובדות מדעיות מעניינות על הטבע, כדור הארץ, בני האדם, היקום, בעלי החיים והסביבה .

שי לביא

מדעויטמינים
עובדות מדעיות מרתקות ומעוררות עניין. צילום: pixabay RÜŞTÜ BOZKUŞ

עובדות מדעיות מעוררות את סקרנותנו. עובדות מדעיות מעניינות לגבי שאלות כמו כמה שוקל ענן? כמה מגופנו משתנה מידי שנה? הטבע האנושי, כדור הארץ, תהליכי גוף האדם, מערכת השמש, הגלקסיה והיקום, בעלי החיים והסביבה מלמדים אותנו עובדות מדעיות מרתקות, מפתיעות ומעוררות עניין.

מה עומקו של האוקיינוס, כמה תאים יש בגוף וכמה אטומים הוא מכיל, למה עור הכרישות עבה, עד כמה משתנה גוף האדם מידי יום, איך הכלבים שותים וממה ניזונים צמחים. מתעניינים בעובדות מעניינות על נושאים שונים, מסתקרנים ונהנים מטריוויה מדעית או שאלות ידע כללי, מרותקים מפריטי ידע מפתיעים על עולמנו? הכנו עבורכם עובדות שחוקרים מצאו והוכיחו באופן מדעי שוודאי יסקרנו אתכם ויעשירו את הדעת שלכם, עובדות מדעיות מעניינות שתוכלו לספר לחברים ולהנות מגילויין.

15 עובדות מדעיות מעניינות

לפניכם חמש עשרה עובדות מדעיות מעניינות ומרתקות על החיים שיפתיעו אתכם :

1. העומק הממוצע של האוקיינוסים הוא מעל 3500 מטרים. כלומר בממוצע עומקו של האוקיינוס הוא מעל 3.5 קילומטרים!

2.האטומים מרכיבים כל דבר בעולם. גודלו של אטום הוא אחד חלקי מילארד מטר. בגוף האדם עשרות טריליוני תאים. בגוף יש מיליארדי של מילארדים – אוקטליוני אטומים.

3 . העור של נקבות של כרישים עבה יותר מהעור של כרישים זכרים. מדענים תוהים מה הסיבה לעורן העבה יותר של נקבות כרישים. אחת ההשערות המדעיות לכך היא שהדבר עשוי להיות קשור לכך שזכרים של כרישים נוטים לנשוך את הנקבות בעת הזדווגות.

4. מידי שנה אנו משתנים בשיעור דרמטי במיוחד. ליתר דיוק אנחנו דומים למה שהינו בשנה שעברה רק ב2 אחוזים. ולמה ? כעובדה מדעית מידי שנה כ98 אחוז מהאטומים בגופנו מתחלפים.

5. כדור הארץ שנמצא במערכת השמש הוא חלק מגלקסיה שנקראת גלקסית שביל החלב. גלקסיה זו נוצרה די מהר לאחר הווצרות היקום לפני מעל 13.6 מילארדי שנים. כדור הארץ הוא אחד מהכוכבים בגלקסיה. קימות ביקום גלקסיות רבות. בגלקסית שביל החלב לבדה יש מעל 300 מילארד כוכבים וביניהם כדור הארץ.

6.כלבים שותים מים באמצעות התזה מהירה של המים כלפי מעלה תוך שימוש בכוח המשיכה והאינרציה. בניגוד לבני אדם כלבים שותים באמצעות משיכה או השפרצה של המים כלפי מעלה באופן היוצר מעין עמוד מים.

7. בעבר מלח היה מצרך יקר ביותר בשל נדירותו הרבה. חיילים בצבא הרומאי למשל קיבלו את השכר שלהם במלח ולא בזהב או כסף. מלח היווה גורם ידוע ומשמעותי במערכת השכר. מקור המילה שכר Salary באנגלית ובשפות אחרות הוא במילה מלח salt. כך גם מקור המילה חייל Soldier, שלקוח מהמילה מלח בשל משמעות תגמול המלח בחיי החיילים.

8. עובדות מדעיות רבות מתגלות על תחומים הקשורים למדעי המוח, רפואה ונוירולוגיה. חקר השינה ועובדות מענינות לגבי שינה הולכות ומתגלות ומעוררות עניין רב. עובדה מדעית מענינת לגבי שינה היא שלאדם ממוצע לוקח בין 5 ל10 דקות להרדם. במהלך חייו של אדם ממוצע הוא מבלה בשינה 25 שנים. כלומר שליש מחיינו אנו מעבירים בשינה. יש אנשים שחיים יותר מכך במיטתם. קלינומניה היא הפרעה פסיכולוגית בה אדם לא רוצה לצאת מהמיטה.

9. צפרדעים לא מסוגלות לבלוע דבר מה כשעיניהן פקוחות. בעת בליעה נסגרות עיניהן. זאת ככל הנראה כאינסטינקט שהתפתח להגן על העיניים.

10. במהלך כל שנה אדם ממוצע ממצמץ בעיניו מעל 4 מליון פעמים.

11. נגיפים וחיידקים שהרגו רבים ברחבי אירופה במהלך המגיפות הרבות במיוחד בימי הביניים הותירו באוכולוסיה רבים שפיתחו עמידות בפני מחלות. כך למשל מעל 7 אחוזים מהאנשים הם בעלי עמידות טבעית לנגיף האיידס בשל מוטציה הקרוי CCR5

12. ענן קומולונימבוס ממוצע שוקל מעל 400 טונות. כלומר מעל 400 אלף ליטר מים.

13. אם נקבץ 75 אנשים באותו חדר הסיכוי שלשניים מהם יהיה יום הולדת באותו יום הוא מעל 99.9 אחוזים. לא מאמינים? תעשו את החשבון.

14. מושבות של אלמוגים אינן כה תמימות. אלמוגים תופסים מזון מהמים. אנשי מדע שחקרו בתחום זה, גילו כי אלמוגים מסוימים תופסים מדוזות ומביאים למותן וניזונים מהם. זאת בניגוד לדימוי הסטטי שיש לנו לגבי אלמוגים.

15. צמחים ועצים ניזונים וגדלים בעיקר בגלל האוויר ולא האדמה. באדמה יש רק ויטמינים אך המים והאוויר הם מה שבאמצעותו צמחים מקבעים את הפחמן ונוצרת מאסה של גוף הצמח.

כתבות באותו עניין
דילוג לתוכן