מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה:"בחודשים הקרובים ישלימו המל"ג והממשלה את העברת התקציב להמשך בניית הפקולטה לרפואה של בר-אילן"
לאחרונה התקיים בבית יגאל אלון בצפת טקס הענקת תארי MD (ד"ר ברפואה) ל-101 בוגרים של הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של בר-אילן בצפת – 59 בוגרי המחזור הראשון במסלול הארבע-שנתי ו- 42 בוגרי המחזור השני במסלול התלת-שנתי. (שבי חו"ל) 4 מהבוגרים סיימו בהצטיינות יתרה, 10 בהצטיינות ו-6 סטודנטים הגישו עבודות גמר מצטיינות.
בטקס השתתפו יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ליאוניד אידלמן , מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה, גדי פרנק,נשיא אוניברסיטת בר אילן, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט, ראש עיריית צפת, מר אילן שוחט, דיקן הפקולטה לרפואה, פרופ' רן טור-כספא, ראשי רשויות בגליל, מנהלי בתי חולים בצפון המסונפים לפקולטה, חברי הנהלה וסגל הפקולטה, מקבלי התואר ובני משפחותיהם.
נשיא אוניברסיטת בר אילן, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, בירך את מקבלי התואר דוקטור "לאחר 6 שנים מהקמת הפקולטה, שהינו מעשה לאומי, חברתי הגדול בהיסטוריה של מדינת ישראל, ניתן לראות את ההשפעה הגדולה והרחבה של הפקולטה על הגליל. הפקולטה מהווה אבן שואבת לאנשים מצוינים אשר מקיימים את חזון הפקולטה להכשיר רופאים עם מחויבות לקהילה בצפון". פרופ' הרשקוביץ הודה לדיקן הפקולטה, פרופ' רן טור כספא ולסגל הפקולטה על ההישגים שמביאה הפקולטה.
רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט, בירכה את הדוקטורים החדשים: "אתם הסטודנטים נמצאים בחוויה שלא הרבה סטודנטים חווים. אני מאחלת לכם שתצברו ידע וניסיון אך מצד שני תשמרו על ראייה יצירתית, חדשה ורעננה. תהיו רופאים שנותנים רפואה אנושית, עשיית חסד ותמנעו משחיקה".
דיקן הפקולטה, פרופ' רן טור-כספא, בירך את מקבלי התואר: " יחד איתכם בנינו את הפקולטה והגשמנו את החזון. למדתם מאיתנו ואנחנו הקשבנו לכם. אתם השפעתם על המחזורים הבאים. אתם חלק מדור המייסדים. מכל מקום אני מקבל שבחים על הבוגרים שלנו. בעידן של היום לא צריכים להיות רק רופאים מקצועיים אלא יש גם כוחות משתנים כגון רשתות חברתיות, אינטרנט וכדומה. תאמצו את המקצועיות הרפואית ואל תשכחו שעיקר מטרת הרופא היא לרפא את החולה. תמיד תשמרו על אמון, הסטנדרטים הרפואיים,האתיקה ותהיו מעודכנים. תשאפו לצדק חברתי ולחלוקת משאבים צודקת".
יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ליאוניד אידלמן, אמר בטקס: " נפתחות לפניכם הרבה אופציות: להיות אנשי מחקר, מנהלים, רופאים וכו', לכל אחד מכם יש את הבחירה לבחור את האופציה המתאימה לו אשר יביא אותו לסיפוק יום יומי. היום זה יום חג לקהילה הרפואית שמצטרפים אליה רופאים חדשים . הפקולטה נתנה לכם כלים נגד שחיקה ולימדה אתכם הכי טוב שאפשר".
מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה, גדי פרנק:" במועצה להשכלה גבוהה יש כוונות להרחיב את המחקר ואת מספר הסטודנטים בפקולטה. לפקולטה יש שיטות חדשניות אשר משפיעות על כל האזור. הפקולטה היא מפעל ציוני שאין שני לו. בשבועות הקרובים המועצה להשכלה גבוהה והממשלה ישלימו את ההתחייבות להעברת הכסף לבניית הפקולטה שתמשיך להתפתח".
ראש עיריית צפת, מר אילן שוחט: " לפני 6 שנים, כאשר קמה הפקולטה, חשבנו שהיא תהיה מנוף כללי לצפת. לאחר 6 שנים הפקולטה מהווה חלק מהחיים של צפת והגליל. הסגל והסטודנטים הם חלק משמעותי בקהילה אנו רואים בשילוב הפקולטה בעיר תרומה של ממשלפיתוח צפת והאיזור".
הסטודנטים לרפואה בפקולטה ע"ש עזריאלי לומדים בשני מסלולים: תכנית תלת-שנתית לסטודנטים לרפואה, שהשלימו בהצלחה שנות לימודים ראשונות בפקולטות לרפואה בחו"ל והשלימו בפקולטה ע"ש עזריאלי את השלב הקליני בהכשרתם. תוכנית זו היא ייחודית לפקולטה לרפואה בגליל. התכנית הארבע-שנתית מיועדת לסטודנטים בעלי תואר ראשון, שלהם רקע בלימודי מדעים. תוכנית זו מתקיימת באוניברסיטת בר-אילן ובאוניברסיטת ת"א בלבד.
את השלב הקליני בלימודי הרפואה עושים הסטודנטים בששה בתי החולים המסונפים לפקולטה ובמרפאות הקהילה באזור הצפון. בתי החולים המסונפים לפקולטה הם: המרכז הרפואי זיו בצפת, המרכז הרפואי ע"ש ברוך פדה פוריה, המרכז הרפואי לגליל בנהריה ושלושה בתי חולים בנצרת.
הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן הוקמה כדי לענות על הצורך ברופאים מיומנים, לבלום את תופעת "בריחת המוחות" מישראל באמצעות החזרת סטודנטים, מורים וחוקרים מהמוסדות הנחשבים ביותר בעולם ובה בעת, להרחיב את אפשרויות התעסוקה לתושבי הצפון ולפתח את הגליל ואת העיר צפת, בפרט.
הפקולטה תורמת למערכת הבריאות בגליל במגוון היבטים ,בהם הוספת תקנים חדשים בבתי החולים ובקהילה וחיזוק התשתית המקצועית , המחקרית והאקדמית.
הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן מהווה חלק אינטגראלי מחיי הקהילה בגליל, מעורבת בחינוך מדעי לנוער ועוסקת באופן פעיל ברפואה מונעת, בקידום הבריאות ובאיכות הסביבה במרחבי הגליל.
הפקולטה המכשירה רופאים ומדענים, היא ייחודית בהשפעתה על הפיתוח הרפואי, האקדמי, החברתי והכלכלי של כל צפון מדינת ישראל.