איך להוריד כולסטרול מהר באופן טבעי?

כיצד להפחית את שומני הדם באמצעות שינויים פשוטים באורח החיים? איך להפחית רמות כולסטרול מהר ובאופן טבעי?

כולסטרולמחלות וחיסונים
איך להוריד במהירות את הכולסטרול בדם לצד טיפול תרופתי? צילום: Couleur-from-Pixabay

איך להוריד כולסטרול מהר ובאופן טבעי לצד טיפול תרופתי? רבים מבקשים לדעת כיצד להפחית את רמות הכולסטרול בדם באופן מהיר בדרכםים טבעיות עם או ללא טיפול תרופתי במקביל. הורדת כולסטרול במהירות מהווה מטרה חשובה עבור רבים. ובמיוחד עבור אלה הנמצאים בסיכון למחלות לב וכלי דם. כולסטרול גבוה יכול להוביל להצטברות פלאק בעורקים, מה שמגביר את הסיכון להתקפי לב ושבץ.
לאחר אבחון הגורם להתהוות היפרכולסטרולמיה, ייעוץ וטיפול בו תוכלו להוועץ ברופא המטפל לגבי התאמה עבורכם של אי אלו צעדים שתוכלו לפעול באמצעותן להורדת עודף הכולסטרול. לצד טיפול תרופתי או ללא שאתם מקבלים תרופות. להלן מספר צעדים אלו שתוכלו לבחון אפשרות לנקוט בהם כדי להוריד את רמת הכולסטרול במהירות וביעילות.

איך להוריד במהירות את הכולסטרול בדם לצד טיפול תרופתי? צילום: Couleur-from-Pixabay
איך להוריד במהירות את הכולסטרול בדם לצד טיפול תרופתי? צילום: Couleur-from-Pixabay

תזונה נכונה

1. הפחתת שומנים רוויים וטרנס

שומנים רוויים ושומני טרנס מגבירים את רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) בדם. נוכל להפחית את צריכת המזונות המכילים שומנים אלו. למשל נפחית צריכת בשר אדום, מוצרי חלב שמנים, ומזונות מטוגנים ומעובדים. במקום זאת, יש להעדיף מקורות שומן בריאים כמו שמן זית, אבוקדו, ואגוזים.

2. הגברת צריכת סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים, במיוחד סיבים מסיסים, עוזרים לגופנו בהפחתת רמות כולסטרול LDL. נוכל למצוא סיבים מסיסים בשיבולת שועל, שעורה, קטניות, פירות וירקות. מומלץ לשלב מזונות אלו בתזונה היומית.

3. צריכת מזונות עשירים באומגה-3

חומצות שומן אומגה-3 מסייעות בהפחתת רמות הטריגליצרידים ובשיפור רמות ה-HDL (הכולסטרול ה"טוב"). מקורות טובים לאומגה-3 כוללים דגים שמנים כמו סלמון, מקרל וסרדינים, וכן אגוזי מלך וזרעי פשתן.

4. הפחתת צריכת סוכר ופחמימות מעובדות

סוכר ופחמימות מעובדות יכולים להעלות את רמות הטריגליצרידים בדם ולהשפיע לרעה על רמות ה-LDL. לכן נפחית את צריכת המזונות המכילים סוכר מוסף, כמו משקאות ממותקים, ממתקים ומאפים כמו קרואסון, ג'חנון, רוגל, בקלווה או בורקס .

פעילות גופנית

1. פעילות אירובית

פעילות אירובית כמו הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים ושחייה מסייעת בהפחתת רמות ה-LDL ובהעלאת רמות "כולסטרול טוב" HDL. מומחים ממליצים לבצע פעילות גופנית לפחות של 30-45 דקות ביום, רוב ימי השבוע.

2. אימוני כוח

אימוני כוח מסייעים גם הם בשיפור פרופיל השומנים בדם. מומלץ לשלב אימוני כוח לפחות פעמיים בשבוע, תוך התמקדות בקבוצות שרירים גדולות. כמובן בעת ביצוע פעילות גופנית נקפיד להתייחס למגבלות הרפואיות, למצב הגופני ולאיסורים והתוויות ללאחר ייעוץ עם הרופא בדבר שילוב פעילות גופנית, אימוני כוח או שינויים אחרים באורחות החיים.

שינויים באורח החיים

1. הפסקת עישון

עישון פוגע ברמות ה-HDL. בנוסף, עישון מעלה את הסיכון למחלות לב וכלי דם. הפסקת עישון משפרת את רמות הכולסטרול הטוב ומפחיתה את הסיכון למחלות אלו. לכן מומחים ממלצים בכל לשון להפחית את כמות הסיגריות עד להפסקה מוחלטת.

2. הפחתת צריכת אלכוהול

צריכת אלכוהול מוגזמת עלולה להעלות את רמות הטריגליצרידים. מומלץ להגביל את צריכת האלכוהול לכמות מתונה – עד משקה אחד ביום לנשים ועד שני משקאות ביום לגברים. מומחים רפואיים אחרים סבורים כי גם משקה עד שניים ביום מהווים כמות עודפת ומזיקה שיש להמנע גם ממנה.

3. שמירה על משקל תקין

עודף משקל משפיע לרעה על רמות הכולסטרול. ירידה במשקל, אפילו של 5-10%, יכולה לשפר משמעותית את פרופיל השומנים בדם. ירידה במשקל עודף לרמת משקל תקינה, יכולה לסייע להפחתת הטריגליצרידים והכולסטרול הרע בדם.

תוספי תזונה ותרופות

1. תוספי תזונה

קיימים מספר תוספי תזונה וצמחי מרפא שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול, כמו פיטוסטרולים, קינמון, חילבה, כורכום, סיבי פסיליום, ושמרי אורז אדום. מומלץ להתייעץ עם רופא לפני התחלת שימוש בתוספים אלו ואחרים ושינויים באורחות החיים.

2. תרופות להורדת כולסטרול

כאמור, במקרים בהם שינויים בתזונה ואורח החיים אינם מספיקים, רופא עשוי להמליץ על תרופות להורדת כולסטרול, כמו סטטינים, מעכבי ספיגת כולסטרול, ותרופות אחרות. חשוב לעקוב אחרי הנחיות הרופא ולבצע בדיקות דם תקופתיות כדי לעקוב אחרי השפעת התרופות. הורדת כולסטרול במהירות דורשת שילוב של תזונה נכונה, פעילות גופנית, ושינויים באורח החיים. במקרים מסוימים, יכול להיות שנידרש לטיפול באמצעות תרופות. לכן נמליץ להתייעץ עם רופא לפני התחלת כל שינוי משמעותי בתזונה או באורח החיים, ולבצע מעקב קבוע אחרי רמות הכולסטרול.