האם מגפת נגיף הקורונה תימשך גם בקיץ או שהיא תיפסק בשל הטמפרטורות החמות של עונת השמש: מחקר חדש מוכיח כי מגיפת הקורונה לא תעצר רק בגלל הטמפרטורות הגבוהות של הקיץ.
תהיות רבות הובעו זה מכבר לגבי השאלה האם הקיץ יעצור את מגיפת הקורונה. התשובה של מומחים נטתה לכיוון השלילי. כעת מתפרסמים באוניברסיטת הארוורד ממצאים של חוקרים אמריקאים על השפעת תנאי מזג האוויר והחום על התפשטות מגפת הקורונה.
חום השמש והקיץ לבדם לא יעצרו את מגפת הקורונה
מן הממצאים עולה כי הקיץ לבדו, השמש המחטאת והחום לא יצליחו לבדם לעצור את התפשטות נגיף הקורונה. זאת למרות שבמחקרם מצאו המדענים כי לחות, לחץ משקעים וטמפרטורה כן משפיעים על התפשטות המגיפה.
במחקר זה המדענים מאוניברסיטת הארווארד בבוסטון, מהמכון הטכנולוגי MIT, מבית החולים הכללי במסצ'וסטס, מאוניברסיטת קופנהאגן בדנמרק, ואוניברסיטת קונטיקט חקרו מידע מ3739 מיקום בעולם החל מ12 לחודש דצמבר 2019 ועד 22 באפריל השנה. בעזרת סימולציה גילו המדענים מגמות חיזוי של השפעת מזג האוויר על העברת הנגיף.
החוקרים מצאו קשר חלש בין לחות לבין התפשטות נגיף הקורונה. הם מצאו גם כי מזג האוויר החם כן משפיע מעל טמפרטורה של 25 מעלות צלזיום בשיעור לא גבוה. כל מעלה מעל 25 מעלות צלזיוס מפחיתה את מקדם ההתפשטות של הנגיף Reproduction Number R ב3.1%. עוד מצאו החוקרים כי רמות גבוהות של לחות מחזקות את ההשפעה השלילית של הטמפרטורה מעל 25 מעלות. על מיליבר נוסף של לחץ מעלה את מקדם ההפשטות של הנגיף ב0.8 אחוזים.
טמפרטורה, רוח ומשקעים מגבירים התפשטות המגפה
עוד מצאו המדענים כי גם לרוח יש השפעה על מקדם ההתפשטות. בנוסף הם מצאו כי גם לכמות המשקעים ולטמפרטורה היממית הממוצעת Diurnal temperature.
למרות הסברה כי מזג האוויר ותנאי האקלים לא משפיעים על התפשטות הנגיף, ישנם עדויות כי הוא כן משפיע על מקדם ההדבקה. המדענים מצאו כי שינויי האוויר קשורים לשינוי של 43% במקדם ההתפשטות.
יחד עם זאת כאמור הממצאים אינם משמחים לגבי עצירת נגיף הקורונה בגלל הקיץ. החוקרים סבורים כי הממצאים מצביעים על השפעת האקלים ותנאי החום כאמור. אולם ההשפעות המוערכות באופן שמרני של מזג האוויר בקיץ לא די חזקות כדי להוביל לבדן את עצירת המגיפה ברוב המקומות.
עצירת המגיפה נדרשת על ידי כללי ריחוק חברתי, שמירה על הגיינה וצעדים לטיפול במגיפה. אין להסתמך רק על חום השמש במזג האוויר הקיצי כדי לעצור את המגפה.