בישראל גבה הקורונה 92 קורבנות ומספר החולים חצה את קו 10,000 החולים המאובחנים. עד כה מתו מהנגיף בעולם קרוב ל100,000 איש וחלו בו מעל 1.6 מליון. בארצות הברית מתקרב מספר החולים לחצי מליון עם שיעור עצום ומעציב של כ-17,000 מקרי מוות. זאת בדומה למספר המתים בספרד ואיטליה. לאחר הסגר שהוטל על ישראל לקראת ליל הסדר למניעת המשך ההתפשטות של נגיף הקורונה בישראל, חוזרת ישראל למתכונת פחות מחמירה : החל מהיום (ו') בשעה 06:00, תקנות שעת חירום ישובו למתכונת שהתקיימה עד ליום שלישי ה-7.4.
במשרד הבריאות ציינו כי "החלטה בנושא לגבי העיר ירושלים תתקבל באופן ממוקד בהמשך. לגבי העיר בני ברק סוכם כי יתאפשר לתושבים לצאת מן העיר לשם יציאה לעבודה, טיפול רפואי חיוני, הלוויה של בן משפחה מדרגה ראשונה, העברת קטין בין הורים גרושים או צורך חיוני אחר באישור מראש. הוראות אלו תקפות למשך 5 ימים נוספים." משרד הבריאות מדגיש את הצורך שהציבור ימשיך "להיות שותף למאמץ הלאומי, לשמור בקפידה על כל ההנחיות הרשמיות ולא להיות שאנן במהלך המשך ימי החג."
שר הבריאות ליצמן, המצוי בבידוד, ביקש לציין כי "סכנת הקורונה עדיין לא חלפה. כולנו רואים מה קורה במדינות אחרות בעולם. אנו עוקבים כל העת אחר התפשטות המחלה בישראל. שחרור המשק באופן הדרגתי יתאפשר רק אם נקפיד כולנו על הכללים, על אף הקושי."
על פי ההנחיות של משרד הבריאות שלאחר סדר פסח, ליציאה הכרחית מהבית:
- יציאה לעבודה – במקום עבודה חיוני ועד 15 אחוז ממצבת העובדים במקום עבודה לא חיוני
- הצטיידות במזון, תרופות, שירותים ומוצרים חיוניים בלבד
- סיוע לאדם הנדרש במצב רפואי או סיעודי
- העברת קטין בין הורים גרושים
בנוסף להנחיות אלה, במשרד הבריאות מדגישים עוד כי:
- יש להימנע מלצאת מהבית לטווח של יותר מ-100מטרים
- יש לשים כיסוי לאף ולפה במרחב הציבורי
- יש להימנע מכל התקהלות שהיא, להקפיד על שמירת מרחק של 2 מטרים בין אדם לאדם ועל כללי ההיגיינה.
- תחבורה ציבורית תשוב לעבוד בהיקף מצומצם של עד 25% החל מיום א', 12.4, בשעות הבוקר.