כורכום לבריאות

בריאות מן הצומח : השפעתו הבריאותית המועילה של כורכום

ד"ר מרדכי הוכברג

עודכן בתאריך

רפואה משלימהתוספי תזונה
תבלינים, צמחים, אבקות, תוספים טבעיים וצמחי מרפא. צילום: מערכת פורטל הדוקטור- בריאות ורפואה.

התבלין כורכום מספק הגנה רב-מערכתית לגוף

על התבלין כורכום נערכו מחקרים ופורסמו מאמרים יותר מאשר על כל מרכיב תזונתי אחר ונמצא שיש לו תכונות בריאותיות מאוד חשובות: הוא נוגד דלקות, נוגד חמצון ונוגד סרטן. לאחרונה נבדק תבלין המורכב מכורכום, רוזמרין, אורגנו, קינמון, פלפל שחור, ציפורן ואבקת שום מיובש. תבלין זה נמצא מוריד ב- 21% הפרשת אינסולין מוגברת וב- 31% ייצור של טריגליצרידים.

מחקרים אחרים מצאו שכורכום, והחומר הפעיל המופק ממנו, כורכומין, הפחיתו רמת סוכר בדם אצל חולי סוכרת, הייתה אצלם פחות עמידות לאינסולין ופחות סטרס חמצוני. נשאלה שאלה איך מוצר טבע בודד יכול להשפיע השפעה כה נרחבת. מסתבר שהוא משפיע על מולקולות המפעילות סיגנלים בגוף. כך הוא עוזר כנגד מולקולות מעוררות דלקת, עוזר לייצור של חלבונים הדרושים לחיי כל תא, פועל כנגד וירוס 1HIV ושומר על שלמות ה-DNA וה- RNA. . כמו כן, הוא עוזר לסילוק מתכות רעילות מן הגוף וכנגד סוגי סרטן רבים.

הכורכום משפיע על פעילות של 700 גנים שונים בגוף ועוזר הן לייצור והן להפעלה של ציקלואוקסיגנאז-2 ו- 5-ליפואוקסיגנאז. יש לו גם בקרה על אנזימים המשתתפים בתהליכי מחלה ובמצבים דלקתיים. תועלת רבה שלו נמצאה כנגד סרטן.

מחקרים רבים מאוד נעשו על תבלין זה, על מטבוליטים שלו ועל נגזרות שלו – גם להם נמצאה פעילות נוגדת סרטן. חשוב לציין שחומר זה כלל איננו רעיל, לא הוא ולא המטבוליטים שלו. אחרי כניסתו לתא, הוא משפר שם יותר מ- 100 מסלולים מטבוליים שונים. הוא נמצא משפיע על תהליכים אלו: מניעת שגשוג של תאי סרטן, מניעת ייצור חלבון שהכרחי להתפתחות סרטן, עוזר לגוף להתגבר על מוטציות סרטניות, כך שאין הן יכולות להתפשט בגוף. הוא עוצר זרימת דם מוגברת אל מוקדי סרטן, זרימת דם הדרושה לשגשוגו ולהתפשטות גרורות. הוא מגן מפני כימיקלים וקרינות.

ערבוב שלו, 30 חלקים על 1 חלק פלפל שחור, מעלה פי 20 את יכולת השחרור של כורכומין המצוי בו ואת ספיגתו ופעולתו בגוף. בנוסף לעזרתו כנגד סרטן, הוא נמצא עוזר לגוף להתגבר על מחלות אחרות כמו מחלות כבד, ריאות, מחלות אוטואימוניות, מתחלות נוירולוגיות, מחלות לב וכלי דם, מחלות מטבוליות ומצבים דלקתיים שונים.

* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת "תזונה פלוס". לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466

דילוג לתוכן