מיהו הפרי הייחודי שמסייע לשיפור העור והפחתת קמטים ונזקי הזדקנות? מהו הפרי החמוץ- מתוק המועיל להורדת כולסטרול ולחולי סוכרת? מיהו הפרי הבריא והטעים שמסייע למניעת מחלות כמו סרטן ומחלות לב? מה הפרי שעוזר לחיזוק מערכת החיסון ומלחמה בווירוסים וזיהומים?
- הפרי הטעים נגד השמנה והזדקנות העור, סוכרת, אוסטיאופורוזיס ואנמיה
- ירק-העל הטעים נגד בעיות כבד, השמנה, לחץ דם וסוכר
- מיהם 6 צמחי המרפא המופלאים כנגד נשירת שיער?
לפני שנתאר בהרחבה על סגולותיו של הפרי נדגיש; אם הינכם סובלים ממחלות, בעיות בריאות, תסמינים או מצבים רפואיים הקדימו וגשו לאבחון וייעוץ רפואי. אבחון מקיף מהווה נדבך יסודי בטיפול מדויק ויעיל. נטילת תוספים, שינויים תזונתיים או טיפולים משלימים עשויים לסייע. ואולם לפני כן, בררו לעומק את שורש הבעיה על מנת שהטיפול יהיה יעיל במיוחד ולא רק בסימפטומים. אז מיהו אותו פרי טעים שיכול להשפיע על מגוון תחלואים אלה?
זהו התפוז! תפוז הוא לא רק פרי הדר טעים ומרענן. הוא גם עמוס בחומרים מזינים חיוניים המספקים יתרונות בריאותיים רבים. פרי הדר זה ידוע בתכולת ויטמין C הגבוהה שלו, אך הוא מכיל גם מגוון מינרלים, ויטמינים וחומרים פעילים התורמים לערך התזונתי שלו וליתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלו.
האם בריא לאכול תפוז? למה כדאי לצרוך תפוזים?
סגולות התפוז מגוונות: תפוזים מכילים מספר מינרלים החשובים לבריאות. אלה כוללים אשלגן, סידן, מגנזיום וזרחן. לאשלגן תפקיד מכריע בשמירה על תפקוד תקין של הלב וויסות לחץ הדם. סידן מהווה רכיב חשוב לעצמות ושיניים חזקות. ואילו מגנזיום מעורב בתגובות ביוכימיות שונות בגוף. בנוסף, הזרחן שבו הכרחי לייצור אנרגיה ובריאות העצם.
ויטמין C שבתפוז מהווה נוגד חמצון רב עוצמה המסייע בהגנה על התאים מפני נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים מזיקים. ויטמין C גם ממלא תפקיד חיוני בסינתזה של קולגן, אשר חשוב לעור בריא, גידים, רצועות וכלי דם. תפוזים הם גם מקור טוב לויטמינים מקבוצת B, כולל תיאמין, ניאצין ופולאט. ויטמינים אלו נחוצים לייצור אנרגיה, תפקוד עצבי ויצירת כדוריות דם אדומות.
- אגוז הפלא שעוזר לבעיות כולסטרול, מחלות לב ומועיל לבריאות העור והמוח
- הצמח הייחודי שמסייע להרזיה ולעצירות ומוריד סוכר וכולסטרול
- התבלינים שמסייעים להרזייה ולהורדת סוכר
תפוזים מכילים תרכובות פעילות מסוימות התורמות ליתרונות הבריאותיים שלהם. תרכובת אחת כזו היא הספרידין, פלבנואיד בעל תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות. Hesperidin נחקרה על ההשפעות הפוטנציאליות שלו על בריאות הלב וכלי הדם והפחתת הדלקת בגוף. תרכובת פעילה נוספת שנמצאת בתפוזים היא לימונן D-limonene, אשר מבטאת תכונות אנטי סרטניות.
הפרי הייחודי המסייע למראה עור יפה והפחתת קמטים, הרזייה, עצירות, סוכרת וכולטסרול
3. ויטמין סי מועיל לבריאות הלב: תכולת האשלגן הגבוהה של תפוזים יכולה לעזור לווסת את לחץ הדם ולהפחית כולסטרול גבוה את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
4. עוזר למערכת העיכול: תפוזים הם מקור טוב לסיבים תזונתיים. הללו, לצד רכיבים מזינים נוספים המצויים בתפוזים עשוים להועיל לשמירה על תנועת מעיים תקינה. תפוזים נמצאו במחקרים כבעלי השפעה על שמירה על מערכת עיכול בריאה ומניעת עצירות.
5. ויטמין C מועיל לבריאות העור: ויטמין C בתפוזים מהווה רכיב חשוב המועיל לייצור קולגן. לצד הקולגן שבו וחומרים אחרים הקשורים בתהליכים נוגדי חימצון, תפוז נמצא כמסייע בשמירה על עור מוצק וצעיר.
6. ויטמין סי מגן על בריאות העין: תפוזים מכילים חומרים מזינים כמו ויטמין C ונוגדי חמצון כגון לוטאין וזאקסנטין. רכיבים מועילים המצויים בתפוז לצד לוטאין וזאקסנטין נמצאו קשורים לבריאות העיניים ולסיכון מופחת לניוון מקולרי וקטרקט הקשור לגיל.
7. מועיל להפחתת רמות הסוכר בדם: הסיבים והסוכרים הטבעיים בתפוזים עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם. כך שלמרות שבתפוז יש סוכרים, הוא עדיין נחשב לבחירה טובה לאנשים עם סוכרת ומי שסובלים מרמות גלוקוז גבוהות בדם.
הפחתת משקל ושיפור הבריאות:
- צמחי מרפא שימושיים להפחתת כולסטרול וסוכר גבוה
- תרופות סבתא לירידה במשקל: אילו 7 תבלינים וצמחי מרפא שיש בכל מטבח עוזרים להרזיה?
- מאכלים לירידה במשקל: 30 מזונות להרזיה וכנגד עודף משקל והשמנה
9. משפר את התפקוד הקוגניטיבי: מספר מחקרים מצביעים על כך שהפלבנואידים ונוגדי החמצון בתפוזים עשויים לעזור לשפר את התפקוד הקוגניטיבי ולהפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל.
מעבר לכך נציין שכל צריכת מזון צריכה להעשות במתינות. גם צריכת תפוז צריכה להעשות במתינות. כך לדוגמה צריכה מופרזת עלולה להוביל לאי נוחות במערכת העיכול בשל החומציות הטבעית שלהם. נדגיש שבעוד שמחקרים מדעיים הראו את היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים הללו של תפוזים, התועלת לכל אחד מאיתנו משתנה. ובכל אופן תפוזים אינם צריכים להחליף תזונה מאוזנת ומגוונת ולא יכולים לכשעצמם להוות תרופה למחלות.