כל סוגי המאפים הירוקים שאנחנו אוהבים לאכול!

אאילו סוגי מאפים שעשויים מירקות ירוקים יכולים להיות מתאימים כמאכלים טעימים ומזינים?

מערכת האתר

תזונה
סוגי מאפים ירוקים בריאים וטעמים. צילום: Pixabay

פשטידת ברוקולי

מאפים שעשויים מירקות ירוקים הם מאפים טעימים ומזינים והם דרך נהדרת שבה אפשר לצרוך את כל אותם הירקות שאנחנו לא תמיד מצליחים להגיע אליהם ביום יום. המאפים הללו יכולים לשלב בתוכם גבינות, בשר, עופות ושילובי ירקות מעניינים. אפשר לפזר מעליהם שכבת גבינה לקבלת קרום מותך או פירורי לחם לקבלת קרום קרנצ'י במיוחד. לפניכם מספר מאפים ירוקים שכולם אוהבים.

1. פאי תרד (ספאנקופיטה)

מי שחובב את הטעמים היווניים, בוודאי ייהנה מפאי מסורתי זה אשר עשוי משכבות דקות של בצק הפילו. הפילו עוטף בעדינות תערובת של בצל, תרד, גבינת פטה ועשבי תיבול הכוללים טעמים עזים של שמיר ופטרוזיליה. הפאי הנהדר הזה פופולרי בשל בצק הפילו הטעים והמילוי העשיר והמפנק שלו.

2. טארט מנגולד שוויצרי

את הטארט הזה אפשר להכין מכמה סוגי בצקים, תוכלו להכין אותו מבצק פריך, בצק עלים ואפילו בצק פילו. המילוי שלו כולל תערובת מלוחה שמופקת ממנגולד שוויצרי, בשילוב עם גבינות ריקוטה ופטה, מעט בצל ושום מטוגנים, ויש מי שמוסיף גם צנוברים קלויים פנימה.

3. בורקס קייל ופטריות

בורקס הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש! בעוד בורקס הפטריות הוא מוכר ונפוץ, בורקס המכיל גם קייל וגם פטריות הוא חידוש מרענן לחך. הוסיפו למלית מעט בצל מוטן ושום להעשרת הטעמים, תוכלו להוסיף גם גבינת שמנת ולמלא את הבורקס שלכם בשפע טעמים.

4. פשטידת ברוקולי וצ'דר

פשטידת ברוקולי היא פשטידה נהדרת בפני עצמה, אך כשמשלבים אותה עם גבינת הצ'דר מתקבלת כבר פשטידה מדהימה! תוכלו לשלב חתיכות של צ'דר בין תפרחות הברוקולי, להוסיף ביצים ושמנת והרי לכם פשטידה שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה.

סוגי מאפים ירוקים בריאים וטעמים. צילום: Pixabay
סוגי מאפים ירוקים בריאים וטעמים. צילום: Pixabay

5. פשטידת קישואים

פשטידת קישואים טובה באמת היא כזו שבה מגוררים את הקישואים ומגירים מהם את המים כדי שהפשטידה לא תהיה רטובה. הוסיפו פנימה בצל, ביצים, קמח, תבלינים ואפ אתם חובבי עשבי תיבול הוסיפו גם פטרוזיליה להעשרת הטעמים. אפו את הפשטידה עד שהיא מזהיבה.

6. קיש כרישה ותרד

קיש בשילוב של כרישה ותרד הוא קיש חלומי. הבצק הפריך והחמאתי מתפורר עם כל ביס שיש בו מילוי עשיר של התערובת הנהדרת הזו! תוכלו לשדרג את הטעמים בהוספה של גבינה בולגרית, צפתית או פטה וליהנות מקיש מדהים.

7. קיש אפונה ירוקה ונענע

עוד קיש טרי וקליל שממש כיף לאכול הוא קיש שהמלית שלי עשוי מאפונה ירוקה עם נענע! שילוב הטעמים הזה הוא לא פחות ממושלם ומשאיר אתכם עם קיש מרענן במיוחד! מי שרוצה יכול להוסיף פנימה גם קצת גזר ובצל וליהנות מקיש נפלא!

8. פאי עשבים וירקות ירוקים

פאי של עשבי תיבול הוא פאי ארומטי ובמיוחד במינו. פאי שכזה מכיל בתוכו ירקות ירוקים מגוונים כמו קייל ,תרד, מנגולד, עשבי תיבול – פטרוזיליה, תימין, בזיליקום טרי וכוסברה. אפשר לשדרג אותו עם גבינת קשקבל עשירה ולקבל פאי מדהים!

10. טארט אספרגוס וגבינת עיזים

אספרגוס הוא אחד הירקות הירוקים הכי טעימים שיש, הוא ניחן בטעם עדים וטעים במיוחד ושילובו בתוך בצק הטארט רק מחמיא לו. הבחירה להכניס פנימה גבינת עיזים היא לא פחות ממושלמת כיוון ששני הטעמים משלימים אחד את השני, ולכם מובטח טארט נפלא.

11. קיש ירקות ירוקים מעורבים

קיש שהוא למעשה מיקס של ירוקים הכולל שלל ירקות ירוקים כמו ברוקולי, קייל, קישואים ומנגולד, מי שרוצה יכול לשלב גם כרישה שתחמיא מאוד לטעמם של שאר הירקות הירוקים. הוסיפו פנימה ביצים, שמנת ומעט גבינה בולגרית ויש לכם קיש טעים וריחני במיוחד.

כתבה זו הינה תוכן ממומן. 

דילוג לתוכן