רשימת שמות ירקות שורש בריאים

מה שמות ירקות השורש הקיימים והנפוצים? מדוע ירקות מועילים ומזינים? מה הרכיבים שירקות שורש וירקות ופירות כוללים שמועילים לבריאותנו?

תזונהויטמינים
רשימה של שמות של ירקות שורש בריאים. צילום: Zahra-Bibi-Pixabay

אילו ירקות שורש בריאים עומדים לרשותנו לאכילה מועילה ומזינה? מה שמות ירקות השורש הקיימים והנפוצים? מדוע ירקות מועילים ומזינים? מה הרכיבים שירקות שורש וירקות ופירות כוללים שמועילים לבריאותנו? כיצד ירקות משפיעים על הפחתת הסיכון למחלות ומסייעים לטיפול בבעיות בריאותיות?

לצד זה נציין כי אם הינכם סובלים ממצב רפואי, מחלה או תסמינים, פנו לרופא לקבלת אבחון מקיף, ייעות וטיפול. לצד טיפול נוכל להשתמש בכפוף להתוויה הרפואית גם בשינויים תזונתיים כדרך למנוע מחלות ולטפל בבעיות ותסמיניהם. עם זאת במקרה של מחלה או תסמינים לפני שפונים לטיפולים תזונתיים, תוספי תזונה או רפואה משלימה, נמליץ לעבור אבחון רפואי. איתור הגורם הרפואי השורשי מהווה רכיב חשוב ונדבך בסיסי לריפוי. לכן אין להחפז למתן טיפול אלא להעמיק ולחוק את הסיבות לשם השגת פתרון יעיל.

למה ירקות שורש בריאים?

מדוע ירקות שורש בריאים ומזינים? מה הופל את ירקות שורש למזון מועיל במיוחד? בסגולותיהם הבריאותיות של ירקות השורש ובמרכיבים גלומים יתרונות רבים לבריאות. להלן הסיבות מדוע ירקות השורש בריאים במיוחד?

  • ירקות שורש עשירים בסיבים תזונתיים בלתי מסיסים. סיבים אלה מסייעים בתהליך העיכול התקין ומקנים תחושת שובע ממושכת. הם מכילים גם ויטמינים וומינרלים חיוניים, ביניהם ויטמין C, ויטמין A, ויטמין K, אשלגן, חומצה פולית, ויטמין B6.
  • מחקרים מראים כי ירקות שורש מהווים מקור טוב לפוליפנולים וקרוטנואידים. פוליפנולים וקרוטנואידים משמשים כנוגדי חמצון טבעיים. חומרים אלה מסייעים במניעת נזקי חמצון בגוף ועשויים להפחית את הסיכון למחלות שונות.
  • כמו כן, ירקות שורש עשירים בחומצות אורגניות, כגון חומצה ציטרית וחומצה מלית. חומרים כמו חומצה ציטרית וחומצה מלית מגנים על הגוף מפני חומציות יתר ותורמות לאיזון רמת הPH בדם.
  • רכיבים נוספים החשובים בירקות שורש הם הפיטוסטרולים. פיטוסטרולים מדמים את פעולת הכולסטרול, ועשויים לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול הרע (LDL) בדם.
  • חשוב לזכור כי ירקות שורש הם מקור דל-קלוריות ומציע אינדקס גליקמי נמוך. צריכתם עשויה לתרום למשקל גוף בריא ולוויסות רמות הסוכר בדם.

שמות ירקות שורש בריאים

להלן רשימת שמות ירקות שורש בריאים. נוכל להשתמש בשמות ירקות אלה כדי לקבל רעיונות לשילובם במתכונים בריאים וטעימים. שמות ירקות השורש כוללת:

הנה רשימה של 20 ירקות שורש:

  1. בטטה
  2. גזר
  3. סלרי- כרפס
  4. תפוח אדמה
  5. צנונית
  6. לפת
  7. שומר
  8. שורש פטרוזיליה
  9. חזרת
  10. סלק
  11. שורש צנון
  12. שורש כרוב לבן
  13. שורש כרוב אדום
  14. קולורבי
  15. שורש ג'ינג'ר -זנגוויל
  16. ארטישוק ירושלמי
  17. בצל
  18. שום

קיימת חשיבות לשילוב של ירקות שורש בתפריט התזונתי. לצד זה חשוב לשלב מגוון ירקות ופירות בתפריט. ולא רק נשלב ירקות שורש בבישול, בתזונה, ונצא מחוץ לסלסלת הירקות השורשיים אל עבר תזונה כללית עשירה ברכיבים מן הצומח שאינם מעובדים. ומדוע חשוב לשלב עם מתכוני ירקות השורש הבריאים גם ירקות ואבות מזון אחרים כמו מאכלים הכוללים חלבונים ושומנים?

תזונה בריאה לצד ירקות השורש

ראשית, לצד ירקות השורש חשוב לשלב ירקות כיוון שהם עשירים בויטמינים ומינרלים החיוניים לתפקודים חיוניים בגוף. כך למשל, ויטמין C וויטמין K חשובים לתהליכי ריפוי פצעים ולקרישת דם תקינה. מינרלים כגון ברזל, אבץ וסלניום מצויים בירקות במידה משמעותית. הללו תורמים לתפקוד מערכת החיסון ולנייטרול רדיקלים חופשיים.

מרכיב נוסף החשוב בירקות הוא הסיבים התזונתיים. בירקות שורש אמנם יש הרבה מהם אך גם בירקות רגילים. קיימים סיבים מסיסים והן בלתי מסיסים. סיבים אלו חיוניים לתהליך העיכול התקין. הם מסייעים בתחושת השובע וכך יכולים לתרום להרזיה. הם מפחיתים את רמות הסוכר והכולסטרול בדם ובכך מועילים מאד.

ירקות מהווים גם מקור עשיר לחומרים פיטוכימיים כגון פוליפנולים, פלבונואידים וקרוטנואידים. חומרים אלו פועלים כנוגדי חמצון. נוגדי החמצון מסייעים במניעת דלקות בגוף. בהשפעתם המועילה הם עשויים להפחית את הסיכון למחלות שונות.

רכיבים נוספים חשובים בירקות הם חומצות שומן חיוניות כגון חומצות שומן מסוג אומגה-3. למשל חומצות המצויות באגוזי מלך. חומצות אלה מסייעות בוויסות תהליכים דלקתיים ובתפקוד מערכת הלב וכלי הדם.

צריכת ירקות שורש בכלל ושילוב ירקות רגילים ופירות במגוון רחב ובצורה סדירה מספקת לגוף "חבילת בריאות" מושלמת. מחד, סיבים, ויטמינים, מינרלים ומאידך נוגדי חמצון ורכיבים פעילים נוספים המועילים לבריאות ולמניעת מחלות.

כתבות באותו עניין
דילוג לתוכן