10 מזונות מומלצים שמורידים סוכר

מי המאכלים שיכולים לסייע למי שסובל מרמות סוכר גבוהות בדם? אילו מזונות מומלצים לשילוב בתפריט של אנשים בעלי סוכר גבוה?

מערכת האתר

תזונהסכרת
מזונות שעשויים לסייע בהפחתת סוכר בדם. צילום: Pixabay

אילו מזונות מסייעים להפחתת סוכר בדם? מהם המאכלים שיכולים לסייע למי שסובל מרמות סוכר גבוהות בדם? אילו מזונות מומלצים לשילוב בתפריט של אנשים בעלי סוכר גבוה? רמות גבוהות של סוכר בדם – מוגדרות כהיפרגליקמיה.

רמות סוכר טרום סוכרתיות או סוכרתיות מהוות תופעה הולכת ומתרחבת. היפרגליקמיה מהווה מצב שכיח שיכול להוביל לסוכרת מסוג 2 ולסיבוכים בריאותיים חמורים אחרים. במאמר זה נפרט את המאכלים שעשויים להוריד סוכר בדם, ומהם הגורמים השונים לרמות סוכר גבוהות בדם, מהו סוכר גבוה ומה ההשפעות הבריאותיות. עוד נפרט כוחה של תזונה בריאה בהורדת רמות הסוכר בדם.

מה מוגדר כעודף סוכר בדם?

רמות גלוקוז (סוכר) בדם הנורמליות אצל אדם בריא הן בין 70 ל-125 מ"ג לד"ל לפני ארוחה ובין 140 ל-200 לאחר העמסת סוכר 75. ערכים גבוהים מכך מצביעים על היפרגליקמיה. אם אתם סובלים ממצב רפואי, תסמינים או סימנים לא תקינים, הבדיקות אינן תקינות, פנו לרופא מומחה לאבחון מקיף, ייעוץ וטיפול. לצד המלצות רפואיות סביר שתוכלו להפיק תועלת לפי מצבכם ומאפייניכם משינוים תזונתיים בשילוב מאכלים להפחתת סוכר.

מה גורם לסוכר גבוה?

קיימים גורמים שונים המובילים להתפתחות מצב של סוכר גבוה. להלן חלק מהסיבות לסוכר גבוה:

  • תזונה: צריכת מזונות עתירי פחמימות פשוטות, סוכרים ושומנים רוויים עלולה להוביל לעלייה ברמות הסוכר בדם.
  • סטרס: מצב מתח נפשי גורמים להפרשת הורמוני סטרס, כמו קורטיזול. לכן סטרס עלול להעלות את רמות הסוכר בדם.
  • מחלות: מחלות מסוימות, כגון סוכרת, מחלות כבד וכליות, פוגעות לעתים ביכולת הגוף לווסת את רמות הסוכר בדם.
  • תרופות: תרופות מסוימות, כמו סטרואידים ותרופות לטיפול בלחץ דם, עלולות להעלות את רמות הסוכר בדם.
  • השמנת יתר: עודף משקל והשמנת יתר מקשים על הגוף להשתמש באינסולין בצורה יעילה. זה עלול להוביל לסוכרת מסוג 2.
  • פעילות גופנית מועטה: פעילות גופנית סדירה מסייעת לווסת את רמות הסוכר בדם. חוסר פעילות גופנית עלול להגביר את הסיכון לרמות סוכר גבוהות בדם.

למה סוכר גבוה בדם זה מזיק?

רמות סוכר גבוהות בדם לאורך זמן עלולות להוביל לבעיות, תחלואה וסיבוכים בריאותיים חמורים. להלן חלק מהבעיות והתחלואים האפשריים:

  • מחלות כליות: פגיעה בכליות וירידה בתפקודן.
  • עיוורון: פגיעה בעצבי הראייה ונזקים שעלולים להוביל לאובדן ראייה.
  • נוירופתיה: נזקים ופגיעה עצבית. פגיעה בעצבים בגפיים, הגורמת לכאב, קהות תחושה וחולשה.
  • פגיעה בריפוי פצעים: קושי בריפוי פצעים וזיהומים תכופים.
  • מחלות לב וכלי דם: פגיעה בכלי הדם, הגברת הסיכון להתקפי לב ושבץ מוחי.

הטיפול ברמות סוכר גבוהות

הטיפול ברמות סוכר גבוהות בדם תלוי בגורם, בחומרת המצב ובבריאות הכללית של האדם. אפשרויות הטיפול כוללות שינויים באורח החיים, טיפול במחלות ושינוי תרופות המשפיעות על המצב, הפחתת סטרס, הורדה במשקל, פעילות גופנית ותזונה בריאה. במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך בתרופות להורדת רמות הסוכר בדם, כגון אינסולין או תרופות דרך הפה.

10 מזונות שמורידים את רמות הסוכר בדם

מחקרים מדעיים רבים מצביעים על כך שתזונה בריאה עשויה להשפיע משמעותית על הורדת רמות הסוכר בדם. צריכת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, חלבונים בריאים ושומנים בלתי רוויים, תוך צמצום צריכת מזונות עתירי פחמימות פשוטות, עשויים להשפיע לטובה על רמות הסוכרים בדם. אז אילו מזונות עשויים לסייע להפחתת הסוכר בדם בדרכים ישירות ועקיפות?

  1. עדשים – קטניות עשירות בחלבון, סיבים תזונתיים ומינרלים. הסיבים התזונתיים מסייעים לאט את ספיגת הסוכר בדם, וכך תורמים לשמירה על רמות סוכר מאוזנות.
  2. חילבה – צמח תבלין ידוע זה מסייע בהורדת רמות הסוכר בדם על פי מחקרים. המנגנונים העומדים בבסיס השפעתו המועילה הם שיפור רגישות הגוף לאינסולין ועיכוב ספיגת הסוכר.
  3. כרוב ניצנים – ירק מצליב ייחודי זה עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הסיבים התזונתיים שבו מסייעים לאט את ספיגת הסוכר בדם, וכך תורמים לשמירה על רמות סוכר מאוזנות.
  4. שום – צמח זה משמש במטבח באופן שכיח. הוא בעל תכונות אנטי-דלקתיות ואנטי-בקטריאליות. מחקרים מצביעים על כך ששום עשוי לסייע בהורדת רמות הסוכר בדם.
  5. קייל – ירק ירוק עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הסיבים התזונתיים מסייעים לאט את ספיגת הסוכר בדם,. בכך הם תורמים לשמירה על רמות סוכר מאוזנות.
  6. קינמון – תבלין זה מוכר בזכות סגולותיו המעודדות ייצור אינסולין בגוף. צריכת קינמון עשויה לסייע בשיפור רגישות הגוף לאינסולין ולוויסות רמות הסוכר בדם.
  7. בצל – ירק נפוץ זה מסייע בהורדת רמות הסוכר. מחקרים מצבעים על כך שצריכתו מסייעת לשיפור רגישות הגוף לאינסולין והאטת ספיגת הסוכר.
  8. סלק – ירק אדום זה עתיר בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים. נוגדי החמצון מסייעים בהגנה על תאי הגוף מפני נזקים. הסיבים התזונתיים תורמים לאיזון רמות הסוכר בדם.
  9. גרעיני דלעת – מהווים מקור מצוין למגנזיום וסיבים תזונתיים המסייעים בהורדת רמות הסוכר. המגנזיום בהם משפר רגישות לאינסולין. ואילו הסיבים מאטים ספיגת סוכר.
  10. סרדינים – דג שמן עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 3. חומצות שומן אלה ידועות בסגולותיהן האנטי-דלקתיות, ותורמות לשיפור רגישות הגוף לאינסולין.

דילוג לתוכן