12 דרכים טבעיות להורדת סוכר בדם

כיצד מורדים סוכר גבוה בלי תרופות ושיטות אלטרנטיביות? איך מורידים סוכר באופן טבעי?12 דרכים טבעיות להפחתת רמות הסוכר בדם

שי לביא

תזונהרפואה משלימה
12 דרכים טבעיות להורדת סוכר. צילום: Pixabay Steve Buissinne

כיצד מורדים סוכר גבוה בלי תרופות ושיטות אלטרנטיביות? איך מורידים סוכר באופן טבעי? לפניכם פירטנו 12 דרכים טבעיות להפחתת רמות הסוכר בדם. בעידן המודרני המתאפיין בתזונה עשירה בפחמימות וסוכרים, רמות לחץ גבוהות, שימוש באלכוהול ועוד, שיעור האנשים הסובלים מסוכר גבוה בדם, טרום סוכרת וסכרת הולך ומתגבר. כיום לאנשים הסובלים מסוכר גבוה בדם, סוכרתיות או סכרת סמוי, מוצעים פתרונות שונים. לצד פתרונות של שינוי אורח חיים כמו הורדה במשקל עודף, פעילות גופנית, שינוי תזונתי והפחתת לחצים נפשיים, מוצעים גם טיפולים תרופתיים להפחתת סוכר בדם.

במאמר זה ריכזנו 12 שיטות טבעיות שאינן כוללות טיפול תרופתי שעליהם יוכל הרופא להמליץ לכם כדי להפחית את רמות הסוכר בדם. לצד דרכים טבעיות להורדת סוכר בדם כפי שמפורטות להלן, ייתכן שהרופא המטפל ימליץ גם על טיפול תרופתי להפחתת סוכר בדם. והכל ייעשה בהתאם למצב ומאפייני המטופל. זאת לאחר אבחון וייעוץ רפואי מקיף, הנדרש למי שסובל מסוכר גבוה בדם.

12 דרכים טבעיות להורדת סוכר

אז איך מורידים סוכר בדרכים טבעיות? כיצד מטפלים בסוכר גבוה בדם מלבד תרופות? אז מהן הדרכים שעליהן יוכל הרופא המטפל להמליץ להורדת סוכר בדם? כדי לעזור להפחית את רמות הגלוקוז בדם, פירטנו מספר אסטרטגיות כלליות שעליהן הרופא המטפל יוכל להמליץ לצד טיפול תרופתי או ללא טיפול תרופתי משלים להפחתת סוכר:

1. הקפידו על תזונה מאוזנת ובריאה: התמקדו בצריכת מזון מלא, כולל שפע של ירקות, פירות, חלבונים רזים, דגנים מלאים ושומנים בריאים. הגבילו את צריכת מזון מעובד, סוכרים מזוקקים ופחמימות.

2. שימו לב לבקרה על מנות המזון ואכילה מודעת: שימו לב לגדלי המנות והימנעו מאכילת יתר. הקשיבו לאותות הרעב והשובע של הגוף שלכם. אם אתם סובלים מעודף משקל והשמנת יתר, הוועצו ברופא על מנת לשקול דרכים להורדה משמעותית בעודפי המשקל המזיקים.

3. בחרו מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך: בחר במזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך יותר. למזונות אלה קיימת השפעה קטנה יותר על רמות הגלוקוז בדם. דוגמאות כוללות ירקות לא עמילניים, קטניות, דגנים מלאים ופירות מסוימים.

4. הגבילו סוכרים מזוקקים ופחמימות: צמצם למינימום את צריכת המזון והמשקאות הממותקים, כגון משקאות מוגזים, ממתקים, מאפים ולחם לבן. החליפו אותם בחלופות בריאות יותר.

5. נטרו מחלות רקע שעלולות להיות הגורם לסוכר גבוהה בדם וטפלו בהן. מחלות כגון זיהומים או דלקת בלבלב יכולים להשפיע על מצב הסוכר ולכן חשוב לאבחן ולטפל בהן.

6. הגבירו את צריכת הסיבים: כלול מזון עשיר בסיבים בתזונה שלך, כגון דגנים מלאים, קטניות, פירות וירקות. סיבים מסייעים להאט את ספיגת הגלוקוז, מה שמוביל לרמות סוכר יציבות יותר בדם. כמו כן שלבו במזון צמחי מרפא ותוספים כמו קינמון וכורכום להפחתת סוכר בדם. 

7. בצעו פעילות גופנית סדירה: עסוק בפעילות גופנית סדירה או בפעילות גופנית. פעילות גופנית סדירה עוזרת לשפר את הרגישות לאינסולין וניצול הגלוקוז על ידי השרירים. שאפו לשילוב של תרגילי אירובי ואימוני כוח.

8. שתו מים: שתו הרבה מים לאורך כל היום כדי לשמור על מאזן נוזלים חיובי, שכן הידרציה נכונה תומכת בתפקוד המטבולי הכולל.

הפחתת סוכר בדם:

9. מתנו את רמות הלחץ: רמות מתח גבוהות יכולות להשפיע על רמות הגלוקוז בדם. מצאו דרכים בריאות לניהול מתח. למשל באמצעות טכניקות הרפיה, פעילות גופנית, תחביבים או חיפוש תמיכה מחברים ובני משפחה.

10.הקפידו על שינה מספקת: כוונו לשינה איכותית של 7-9 שעות בכל לילה, שכן שינה לא מספקת יכולה להשפיע על הרגישות לאינסולין ועל ויסות הגלוקוז.

11. בחנו אפשרות של החלפת תרופות שאתם צורכים שגורמות לכם לעלייה רמות הסוכר. שקלו עם הרופא המטפל החלפה של תרופות וחומרים המעלים אצלכם את רמות הגלוקוז בדם.

12. נטרו וטפלו בעצמכם כנדרש: אם אתם סובלים מעודף סוכר או סוכרת חשוב שתקפידו לנטר בלווית המרפאה והרופא את רמות הגלוקוז בדם שלך. הקפידו לפעול לפי תוכנית הטיפול המומלצת של הרופא והדיאטנית, כולל תרופות או אינסולין, אם נרשמו. שמרו על בריאותכם והקפידו על הפחתת צריכת אלכוהול למינימום והפסקת עישון.

נציין כי אסטרטגיות אלו הן המלצות כלליות אך לפני כל יישום, טיפול או שינוי, יש לעבור אבחון, ייעות והדרכה פרטנית מרופא ודיאטנית . זאת במיוחד למי שסובל מסוכר גבוה, סוכר או טרום סוכרתיות. הגורמים לסוכר גבוה, כאמור הם מגוונים. לכן חשוב לקבל מהרופא המלצות והדרכה המבוססים על אבחון מקיף וייעוץ בהתאם למאפיינים והצרכים הספציפיים של המטופל לשם ניהול והפחתת רמות הגלוקוז בדם ביעילות.

כתבות באותו עניין
דילוג לתוכן