5 עובדות מעניינות על אבץ.
1. אבץ – Zinc הוא יסוד כימי המהווה מינרל קורט בעל תפקיד מפתח במנגנונים ביולוגיים שונים בחי והצומח וביניהם בתפקוד המערכת החיסונית ובתהליכים אנזימליים.
2. מחסור באבץ עלול לגרום לעלייה במשקל, תיאבון מוגבר, הפרעות בחוש הטעם, פגיעה במערכת החיסונית, נשירת שיער, עיכוב התפתחותי בתינוקות ולשיבוש מנגנונים אנזימליים וחלבוניים שונים ובעיות הקשורות להורמון האינסולין המיוצר בלבלב, פגיעה ביכולות הריפוי של פצעים, פגיעה במערכת החיסונית, שיבוש בהתפתחות העובר של אמא בהריון ולפגיעה בייצור הזרע (פוריות הגבר).
3. מקורות לאבץ מהצומח: זרעים, קטניות אגוזים ודגנים. בין היתר קיימות כמויות ניכרות של אבץ בזרעי שומשום ובטחינה גולמית, בגרעיני חמניות,עדשים, זרעי חמניה, זרעי אלפאלפא, סלרי וחרדל, בצנובר, באגוזים מסוג קשיו, בזרעי דלעת, בחומוס, בשעועית, סויה, עדשים, קינואה או דוחן.
4. מקורות מן החי: בשר אדום, בשר עוף, צדפות.
5. מינון מומלץ לצריכת אבץ: 11 מיליגרם אבץ לגבר בגיר לעומת 8 מיליגרם בקרב נשים בוגרות.