6 טיפים קלים להפחית סיכון להתקף לב וכולסטרול גבוה

מה לעשות לצמצם את הסיכון למחלות לב? איך להפחית את הסיכון להתקף לב? מה אפשר לעשות בקלות לצמצם סיכון לכולסטרול ובעיות קרדיולוגיות?

שי לביא

תזונהמחלות לב
טיפים קלים להפחית סיכון להתקף לב וכולסטרול גבוה

מה יכול לסייע להפחית סיכון למחלות לב? אילו טיפים יכולים להועיל כנגד התקף לב, אי ספיקת לב ומחלות לב מסתמיות? מה השיטות הקלות ליישום שיכולות לעזור להפחית סיכון למחלות לב? מה הדרכים למנוע כולסטרול גבוה – היפרכולסטרולמיה, עודף שומני דם ומחלות קרדיו ווסקולריות? לפניכפ פירטנו מהן סוגי מחלות הלב, הגורמים להן וכיצד להפחית את הסיכון להן.

מחלות לב הן בעיה בריאותית רווחת המשפיעה על מיליוני אנשים ברחבי העולם. מצב זה מקיף מגוון של מצבים המשפיעים על הלב וכלי הדם, המובילים לסיבוכים שונים. על ידי הבנת הסוגים השונים של מחלות לב והסיבות המובילות להן, אנשים יכולים לנקוט באמצעים יזומים כדי למזער את הסיכון שלהם ולשמור על בריאות הלב.

עיצות וטיפים שימושיים

מהן הסיבות למחלות לב וכלי דם? אילו גורמים מחוללים מחלות לב? מה משפיע על התהוות מחלות לב? קיימים סוגי מחלות לב מגוונים: מחלת עורקים כליליים המהווה את הסוג הנפוץ ביותר של מחלת לב. היא מתרחשת כאשר העורקים הכליליים הופכים להיצרות או חסומים. זה מגביל את זרימת הדם ללב. בעיה לבבית נוספת היא הפרעות קצב: הפרעות קצב מתייחסות לקצב לב חריג, שעלול להתרחש עקב גורמים שונים. למשל  נזק ללב, הפרעות באות חשמלי או מצבים גנטיים. פעימות לב לא סדירות אלו יכולות להיות מהירות מדי, איטיות מדי או לא סדירות, ולהשפיע על יכולתו של הלב לשאוב דם ביעילות. מחלות לב נוספות נוגעות לאי ספיקת לב:אי ספיקת לב מתרחשת כאשר הלב אינו יכול לשאוב מספיק דם כדי לעמוד בדרישות הגוף. מצב רפואי נוסף הוא מחלת לב מסתמית המתרחש כשיש נזק או פגמים במסתמי הלב, המווסתים את זרימת הדם דרך חדרי הלב.

מחלות לב נגרמות מסיבות שונות. הגורמים המובילים למחלות לב כוללים גנטיקה, אורח חיים ועוד. אז מה הסיבות למחלות לב?  לחץ דם גבוה,  גורמי אורח חיים, גנטיקה ומצבים בסיסיים יכולים לתרום ליתר לחץ דם. גם תזונה לא בריאה משפיעה על הלב וכלי הדם. תזונה עשירה בשומני טרנס רוויים, כולסטרול, נתרן וסוכרים מוספים יכולה לתרום להתפתחות מחלות לב. צריכת יתר של מזון מעובד, משקאות ממותקים ומחסור בפירות, ירקות, דגנים מלאים וחלבונים רזים יכולים להגביר את הסיכון. חוסר פעילות גופנית, עודפי כולסטרול, תרופות ומחלות מסוימות, משקל, עישון וחשיפה לחומרים משפיעים גם על בריאות הלב. אז מה עוזר להפחית סיכון למחלות לב, התקף לב וכולסטרול גבוה?

6 טיפים קלים ליישום להפחית סיכון להתקף לב וכולסטרול גבוה

אז מה ניתן לעשות כדי לצמצם את הסיכון למחלות לב? איך להפחית את הסיכון להתקף לב? מה אפשר לעשות בקלות לצמצמם סיכון לכולסטרול ובעיות קרדיולוגיות? לפניכם פירטנו 6 טיפים יישומים להפחית סיכון למחלות לב וכולסטרול:

1. בצעו פעילות גופנית: הקפידו על פעילות גופנית סדירה בעצימות בינונית בהתאם למצבכם הבריאותי. פעילות גופנית מסייעת להפחית באופן משמעותית מחלות שונות כולל מחלות לב וסרטן.

2. הקפידו על איכות שינה טובה, מספר שעות שינה משמעותית ושעת שינה מתאימה. ממצאים שונים מצביעים על השעה 10 עד 11 בלילה כשעה מיטבית לשינה להפחתת הסיכון לבעיות לב.

3. הפחיתו משקל ורמות כולסטרול גבוה: עודף משקל קשור באופן ישיר לסיכון למחלות לב. כמו כן, רמות מוגברות של כולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לרוב כולסטרול "רע", תורמות להתפתחות טרשת עורקים. הגבירו את אכילת המזונות הלא מעובדים, ירקות, פירות, דגנים מלאים. הימנעו ממזונות מעובדים, אוכל ממותק, שומן מהחי, חמאה ומרגרינה ומזונות הכוללים אותם.

4. הפחיתו עד לצמצום מוחלט של העישון. צמצמו את צריכת האלכוהול. עישון ואלכוהול מעלים את כמות שומני הדם כמו כולסטרול וטריגליצירידים. כך לדוגמה העישון פוגע בכלי הדם, מפחית את רמות החמצן ומגביר את הסיכון לקרישי דם. לכן, עישון מגביר באופן משמעותי את הסבירות לפתח מחלות לב.

5. נהלו את הבריאות הרגשית והפחיתו לחצים נפשיים: תרגלו פרקטיקות שיסייעו לכם להפחית לחצים נפשיים. למשל טיפול פסיכולוגי, יוגה או מדיטציה. לחץ נפשי ועקה רגשית קשורות לסיכון מוגבר למחלות לב.

6. טפלו בבעיות רקע רפואיות כמו סוכרת ויתר לחץ דם גבוה. הסדירו באמצעות טיפול רפואי את המצבים והמחלות בהתאם לגורם הסיכון.  אנשים עם סוכרת נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח מחלות לב. זאת בשל גורמים שונים, כולל רמות גבוהות של סוכר בדם, לחץ דם גבוה ופרופילי שומנים לא תקינים. מעבר לכך, לחץ דם גבוה בלתי נשלט הוא גורם סיכון משמעותי למחלות לב. לחץ הדם הגבוה גורם ללב לעבוד קשה יותר. זה בתורו מוביל לעומס מוגבר על העורקים, שריר הלב ומערכת הלב וכלי הדם הכללית.טיפול במצבים אלה מפחית משמעותית את הסיכון למחלות לב.

דילוג לתוכן