שיטות להורדת סוכר בדם יש הרבה, במאמר זה נתאר 6 מומלצות על ידי אתר הדוקטור. אז? איך להוריד סוכר בדם? כיצד מורידים סוכר גבוה בדם? מה השיטות שיכולות לסייע להפחתת גלוקוז משמעותי בדמנו ולהמנע ממחלות כמו סכרת וסרטן? איך להוריד סוכר בדם באופן משמעותי?
סוכר גבוה בדם, טרום סוכרתיות וסוכרת מהוות בעיות נפוצות. הללו הולכות ונעשות שכיחות יותר ויותר עם התפשטות אורח החיים והרגלי התזונה המערבית. אחת המטרות החשובות ביותר למי שסובל מסוכר גבוה היא לשמור על רמות סוכר בדם תקינות ויציבות. רמות סוכר גבוהות לאורך זמן עלולות לגרום לסיבוכים רפואיים חמורים, כולל נזק לכליות, עיניים, עצבים וכלי דם.
רבים מהרופאים שמים דגש על ניטור והפחתת הסוכר עוד לפני התהוות נזקים. רבים מהרופאים מדגישים את חשיבות הגישה הכוללת להורדת רמות הסוכר באמצעות שילוב של תזונה נכונה, פעילות גופנית, שינוי אורחות חיים וקבלת טיפול מתאים במידת הצורך.
- 10 מומלצים שמורידים סוכר
- מאיזה מאכלים להמנע כשהסוכר גבוה ומה אסור לחולי סוכרת לאכול?
- הויטמין הייחודי נגד סוכרת, קמטים ובריאות המוח
לפניכם 6 שיטות להורדת רמות סוכר בדם. נדגיש לפני כן כי לפני שתאמצו שיטה כזו או אחרת או תנקטו בדרכים כאלה ואחרות לטיפול, פנו לרופא לייעוץ, אבחון וטיפול. הסיבות לסוכרת, סוכר גבוה וטרום סוכרתיות מגוונות. לכן לפני שנוקטים בפתרון סימפטומטי, יש לאבחן כיאות את המצב. לאחר מכן נוכל להוועץ עם הרופא על השפעת שיטה זו או אחרת עלינו לשם הפחתת רמות הסוכר.
אז מהן אותן 6 שיטות להפחתת הסוכרים בדם? כפי שרופאים רבים מדגישים גורם משמעותי ביותר לוויסות הסוכר וטיפול הוא התזונה. לצד זה קיימות שיטות נוספות כמו פעילות גופנית, שינוי משטר תרופתי, אבחון וטיפול במחלות רקע, טיפול בשומן, הפחתת אלכוהול ועוד. אז בואו נכיר מהן השיטות להפחתת סוכר גבוה בדם.
6 דרכים ושיטות להורדת סוכר בדם ?
אילו 6 שיטות יוכלו לסייע לנו להבין וליישם איך להוריד רמת סוכר בדם שהיא גבוה?
1. תזונה מאוזנת ובריאה משמשת מרכיב מפתח בניהול עודף סוכר וגם למי שחולה בסוכרת. יש להעדיף מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, כמו דגנים מלאים, קטניות, פירות וירקות. מקורות סיבים אלה עוזרים להאט את ספיגת הסוכר בגוף. הם מונעים עליות חדות ברמות הסוכר לאחר ארוחה. בנוסף, מומלץ לצרוך מקורות חלבון רזים כמו עוף, דגים וביצים, ולהימנע ממזונות עתירי שומן רווי וסוכר מעובד ופחמימות ריקות.
דוגמאות למזונות שעשויים לסייע בהורדת רמות הסוכר כוללות תפוזים, אבוקדו, קולורבי, אגסים, גזר, חסה, אוכמניות, ברוקולי, לימון, דובדבנים, שיבולת שועל, בטטה, קטניות ותרד. מזונות אלה עשירים בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים שעשויים לסייע בווסת רמות הסוכר בדם.
2. בנוסף, פעילות גופנית סדירה מהווה רכיב חשוב לניהול משק הסוכרים בדם. פעילות גופנית משפרת את רגישות הגוף לאינסולין ועוזרת לשרוף קלוריות ולשמור על משקל גוף בריא. ממליצים להתאים את סוג הפעילות ורמת המאמץ לגיל, מצב הבריאות והעדפות האישיות של המטופל. פעילויות כמו הליכה, שחייה, רכיבה על אופניים או פעילויות כוח מתונות מומלצות לרוב המטופלים. היוועצו ברופא לגבי פעילות גופנית מתאימה.
3. הקפידו על ניטור וטיפול בעודף סוכר. במקרים מסוימים, טיפול תרופתי עשוי להיות נחוץ. זאת לצד שינויי תזונה ופעילות גופנית. תרופות כמו מטפורמין, ותכשירי אינסולין עשויות לסייע לווסת את רמות הסוכר בדם. הטיפול התרופתי מותאם באופן אישי לצרכים הספציפיים של כל מטופל. זה נעשה בהתחשב בגורמים כמו רמות הסוכר, גיל, מצב רפואי כללי ותופעות לוואי אפשריות.
4. שילוב צמחי מרפא להפחתת סוכר בדם עשויים להועיל גם כן לוויסות רמות הגלוקוז בדם. ממצאים מחקריים מצביעים על צמחי מרפא שונים כמשפיעים על עודף סוכר בדם. כך למשל שילוב של ליקוריץ, כורכום, קינמון ורוזמרין משפיע על רמות הסוכר. לצד זה גם צמחי צבלין כמו בצל ותה ירוק משפיעים על רמות הסוכר לטובה.
5. הורידו במשקל והגיעו למשקל מאוזן ושמרו עליו! משקל יתר נמצא במחקרים כקשור לסוכר גבוה בדם וסיכון לסוכרת.
6. לצד פעולות מסוגים אלה המשפיעות לעיתים קרובות על רמות הסוכר, נוכל ליישם שינוים אחרים כדי להפחית סוכר גבוה וביניהם הפחתת מתח ולחץ נפשי שנמצא כמגביר סוכר בדם. כמו כן נקפיד על שינה בריאה, שכן בעיות שינה קשורות לסוכר גבוה יותר בדם. זאת לצד אבחון, ניטור וטיפול במחלות מסוימות שעלולות להוביל לעודף סוכר בדם ותרופות שעלולות להעלות את הסוכרים בדמנו.
סוכר גבוה, תסמינים ומחלות
עוד נדגיש כי כדאי להיות עירניים ולנטר את הסוכר בדם, אמנם יש סימני אזהרה של רמות סוכר גבוהות. אך אלה מופיעות בשלבים שמעידים על סוכר גבוה מאד. רצוי לנטר ולטפל הרבה לפני כן. תסמיני סוכר גבוה כוללים למשל צמא מוגבר, הזעה, ראייה מטושטשת, עייפות ותכיפות השתנה מוגברת. אם אתם חשים בסימפטומים אלה, יש לבצע בדיקת רמת סוכר בדם ולפנות לייעוץ רפואי במידת הצורך.
ממצאי מחקרים שונים מצאו קשר בין גורמים כגון השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית, תזונה לא בריאה ועישון לבין סיכון מוגבר לסוכרת סוג 2. לכן, נדגיש את החשיבות של אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון וטיפול בגורמים נוספים כאמור, לצורך מניעה וטיפול בסוכרת.