8 מאכלים לשיפור מצב הרוח והפחתת חרדה

איזה מאכלים מפחיתים חרדה? איך להרגיע חרדה ולחץ באמצעות תזונה? שיפור מצב הרוח על ידי מזונות שמרגיעים את מערכת העצבים

שי לביא

עודכן בתאריך

תזונהפסיכולוגיה
8 מאכלים לשיפור מצב הרוח והפחתת חרדה. צילום:Rite Pixabay

אילו מזונות יכולים לסייע להפחית חרדה? מהם המאכלים שכוללים רכיבים ביו-אקטיביים שמסייעים לשיפור מצב הרוח? מיהם המזונות שמפחיתים לחץ נפשי וחרדות בשל רכיביהם המרגיעים? איך להרגיע חרדה ולחץ באמצעות מאכלים שונים? מיהם המזונות שמרגיעים את מערכת העצבים ומסייעים להרגיע לחץ וחרדה ולשפר מצב רוח?

מגוון מחקרים מדעיים מצביעים על מאכלים מסוימים כמועילים להפחתת לחצים רגשיים וחרדה. לצד זה גם ברפואה העממית ישנם מאכלים שמשמים כתרופת סבתא לטיפול בהפרעות פסיכולוגיות.

לפני שנתחיל ונתאר איזה מאכלים מפחיתים חרדה ומשפרים את מצב הרוח נדגיש כי טיפול נפשי ותרופתי בלחץ נפשי וחרדה מהווה רכיב חשוב במענה להפרעות רגשיות אלה. אם אתם חשים לחץ ומתח, חרדה או דיכאון ותסמינים נפשיים אחרים, תחילה פנו לרופא מומחה. אבחון יסודי ומתן מענה ראשוני מהווים רכיב מפתח בהפחתת המצוקה הרגשית. שימוש בתוספי תזונה, מאכלים להפחתת חרדה, פעילות גופנית, טכניקות הרפיה ועוד יכולים לעזור כחלק ממענה הוליסטי, ולא כתחליף לטיפול פסיכולוגי ותרופתי במידת הצורך. ולאחר שהדגשנו זאת, איזה מאכלים מפחיתים חרדה?

איזה מאכלים מפחיתים חרדה? 8 מזונות מרגיעים

מהם המאכלים שעשויים לסייע בהפחתת חרדות ולחצים? איך להרגיע חרדה ולחץ באמצעות תזונה? איך נסייע לשיפור מצב הרוח על ידי מזונות שמרגיעים את מערכת העצבים? מזונות מסוימים כמו יוגורט או אוכמניות משפיעים לחיוב על הפחתת חרדה. לפניכם מספר מזונות שמרגיעים את מערכת העצבים או משפיעים בדרכים עקיפות על גופנו להפחתת לחצים, חרדות או שיפור מצב הרוח:

1. סלמון:
דג סלמון עשיר בחומצות שומן אומגה 3, במיוחד חומצה איקוספנטאנואית (EPA) וחומצה דוקוסהקסאנואית (DHA). חומצות שומן מסוג אומגה 3 אלו נקשרו עם סיכון מופחת לחרדה ודיכאון. מחקרים העלו כי תוספי אומגה 3 הפחיתו משמעותית את תסמיני החרדה.

2. שוקולד מריר:
שוקולד מריר מכיל פלבנואידים, במיוחד פלבנולים של קקאו, אשר נקשרו לשיפור מצב הרוח והפחתת מתח. מחקרים מצאו שצריכת שוקולד מריר הפחיתה באופן משמעותי את רמות החרדה אצל אנשים עם תכונות חרדה.

3. תרד:
תרד הוא ירק עלים ירוק צפוף ועשיר במגנזיום. מגנזיום ממלא תפקיד מכריע בוויסות הנוירוטרנסמיטורים ונקשר לתסמיני חרדה מופחתים. מחקרים הראו שתוספי מגנזיום הובילו לשיפורים משמעותיים במדדי החרדה במבוגרים עם הפרעת חרדה כללית

4. קטניות:

קטניות כמו חומוס, שעועית ועדשים מכילים כמויות משמעותיות של רכיבים מועילים. הן מכילות רמות גבוהות של טריפטופן, חומצת אמינו הממלאת תפקיד מכריע בייצור של סרוטונין, נוירוטרנסמיטר הקשור לוויסות מצב הרוח. סרוטונין עוזר לקדם תחושות של רוגע ואושר תוך הפחתת תסמיני חרדה ודיכאון. בנוסף, קטניות עשירות במגנזיום. מגנזיום נקשר לשיפור מצב הרוח ולירידה בחרדה. מגנזיום מעורב בתגובות ביוכימיות שונות במוח. הוא משפיע על נוירוטרנסמיטורים ומפחית את רמות הורמוני הלחץ. שילוב קטניות בתזונה נקשר בממצאים מחקריים מדעיים לסיכון מופחת לחרדה.

5. קמומיל:

קמומיל הוא עשב מרפא הידוע בסגולותיו המרגיעות. הוא מכיל אפיגנין, פלבנואיד הנקשר לקולטני בנזודיאזפינים במוח, וגורם להשפעות חרדה. ממצאים מחקריים העלו כי תמצית קמומיל הפחיתה תסמיני חרדה אצל אנשים עם הפרעת חרדה כללית.

אוכל שעוזר להפחתת חרדה

6. יוגורט:
יוגורט יווני הוא מזון עשיר בפרוביוטיקה המכיל חיידקים מועילים הידועים בשם לקטובצילוס וביפידובקטריום. פרוביוטיקה אלו נקשרו לשיפור בריאות הנפש, כולל הפחתת חרדה ומתח. ממצאים מחקריים הדגישו את הפוטנציאל של פרוביוטיקה בהפחתת תסמיני החרדה.

7. תה ירוק:
תה ירוק מכיל חומצת אמינו בשם L-theanine, אשר נמצאה כמעודדת הרפיה ומפחיתה את רמות החרדה. ממצאים מחקריים הראו כי תוסף L-theanine וגם צריכת תה ירוק מאקה הפחית באופן משמעותי את תסמיני החרדה אצל אנשים עם הפרעת חרדה כללית.

8. כורכום:
הכורכום מכיל תרכובת פעילה הנקראת כורכומין, אשר מציגה תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון. מחקרים חדשים מצביעים על כך שלכורכומין יש פוטנציאל כטיפול משלים להפרעות חרדה. ממצאים שונים העלו כי תוספת כורכומין הפחיתה משמעותית את תסמיני החרדה.
נדגיש לסיכומו של דבר כי תזונה לבדה אינה יכולה להחליף טיפול מקצועי בהפרעות חרדה. עם זאת שילוב של מזונות מפחיתי חרדה בתזונה מאוזנת עשוי להשלים את הגישות הטיפוליות הקיימות. המרכיבים הפעילים הקיימים במזונות אלה, כגון חומצות שומן אומגה 3, נוגדי חמצון, מגנזיום, כורכומין ופרוביוטיקה, הראו במחקרים השפעות מבטיחות בהפחתת תסמיני החרדה. עם זאת, חשוב להתייעץ עם רופא מומחה לפני ביצוע שינויים תזונתיים בהתאם למאפייני המטופל ומשטר התרופות שלו.

כתבות באותו עניין
דילוג לתוכן