מומלץ לצרוך מלח בכמות מינימלית. מזונות רבים ובמיוחד אוכל מעובד, מכילים ממילא מלח לכן רצוי להמנע מתוספת מלח. מלח מכיל נתרן הפוגע בבריאות – למשל גורם לעלייה בלחץ הדם.
מלח בישול המשמש במזונות מעובדים רבים וגם מתווסף על ידינו למזון לעיתים תכופות הוא נחוץ לקיומנו אך במידה. גופנו אינו זקוק לכמות המלח המוגברת שאנו צורכים בעידן המודרני בעולם המערבי אלא מזיק.
מלח – נתן כלורי הינו תרכובת של מינרל שכיח מאד והוא בעל נחיצות ביולוגית. מלח מאזן את היחס בין חומצות לבסיסים בגופנו, מווסת את הנפח של הנוזלים בגופנו בלחץ הדם ומסייע להעברה של האותות העצביים. ואולם, בתזונה המערבית אנו צורכים יותר מידי מלח: מחקרים רבים הוכיחו כי צריכה מוגברת של מלח מובילה לבעיות בריאותיות כמו יתר לחת דם ואבנים בכליות.
לכן, למי שבכל זאת מתקשה להפחית בכמות המלח בתיבול מזונותיו, מומלץ להשתמש במלח דל נתרן הכולל אשלגן במקום נתרן.