הידעת ? אבץ הינו מינרל קורט נפוץ החיוני בתהליכים מטבוליים בגוף, ריפוי של פצעים ותפקוד של מערכת החיסון, התחלקות תאים מואצת ותפקוד של מערכת העיכול, המערכת החיסונית, מערכת העצבים והתפקוד המיני. צריכה של מזונות עשירים באבץ, חשובה מאד להיבטים בריאותיים שונים.
אכילה מזונות עשירים באבץ בהם יש שיעור אבץ גבוה מסייעים לשמירה על בריאות העור ומראה עור רענן, בריאות השיער וציפורנים, שמירה על תפקוד בלוטת התריס והימנעות מעודף משקל והשמנה . צריכה של מאכלים עם אבץ גבוה בכמותו עוזרת כנגד בעית מחסור באבץ כמו ספירת זרע נמוכה, ירידה בחשק המיני, נשירת שיער ועייפות.
מאכלים עשירים באבץ כוללים פירות ים כמו צדפות, נבט חיטה, בשרים כמו בשר אדום או כנף עוף, לבבות עוף, חלמוני ביצים, דגנים כמו סובין חיטה, עלי בזיליקום או פטרוזיליה אבקת קקאו, זרעי שומשום, שמרים, בוטנים, אגוזים וגרעינים כמו קשיו, גרעיני חמניות, פיסטוק, שקדים.
עוד מזונות שהינם עשירים באבץ הינם:
- קמח שיפון כהה
- שעועית
- קינואה
- פולי סויה או טופו
- אפונה
- טחינה
- פופקורן
- קמח חיטה מלאה
- ממרח בוטנים
- ממרח שקדים או אגוזים
- קטניות כמו עדשים או חומוס, נבט עדשים
- אגוזי קוקוס
- סרדינים.