היפרגליקמיה מהווה תופעה מסוכנת המתאפיינת ברמות גבוהות של סוכר בדם. איך להוריד את רמת הסוכר בדם בדרכים טבעיות? כיצד להפחית את הגלוקוז בדם בלי קשר לשימוש בתרופות? איך מפחיתים סוכר גבוה בדם כדי להמנע מנזקים? לפניכם פירטנו 8 דרכים איך להפחית סוכר גבוה בדם בדרכים טבעיות, עם או ללא שימוש בתרופות להפחתת סוכר.
- לא לאכול אותה: איך מזהים אוכל מקולקל?
- איזה ירק מוריד כולסטרול ושומני דם?
- סודות הבריאות שבאוכל: באיזה מזון יש הכי הרבה אבץ?
לפני שנפרט את השיטות הטבעיות להפחתת סוכר שהוכחו במחקרים מדעיים כמסייעות לסוכר גבוה, נדגיש: אם הינכם סובלים מרמות גבוהות של סוכר בדם, טרום סוכרתיות או סוכרת, הקפידו על אבחון וייעות רפואי מקיף לפני כל טיפול משלים אחר. אמנם דרכי טיפול טבעיות יכולות לתמוך בהורדת הסוכר. אכן שינוים באורחות החיים הוכחו כמפחיתים רמות סוכר בדם. ואולם, ראשית לכל נבצע אבחון מקיף של הסיבה לרמות סוכר גבוהות. הסיבות לסוכר גבוה בדם מגוונות. לכן חשוב למצוא את הגורמים לסוכר גבהו ולטפל בהתאם, ובאופן מותאם לפי מאפייני המטופל ומצבו.
מה גורם לסוכר גבוה בדם ואיך להוריד סוכר בדרך טבעית? לפניכם פירוט מה יכול לגרום לרמות הסוכר בדם לעלות וכיצד נוכל להתמודד עם גורמים אלה בדרך טבעית, בלי קשר לשימוש בתרופות. בין אם הרופא רשם לנו תרופות מרשם להפחתת רמות הסוכר ובין אם לאו. נוכל להעזר בשינוי אורח חיים אלה ושיטות טבעיות שמפורטות להלן כדי להפחית את הגלוקוז בדם. קיימים גורמים שונים לסוכר גבוה שקשה לטפל בהן ישירות כמו גנטיקה או מחלות. למשל נטייה תורשתית – גנטיקה משפיעה על נטייה לסוכר גבוה בדם – היפרגליקציה. למשל מחלות כמו סרטן משפיעות על עודף סוכר. לכן חשוב שכן נוועץ ברופא לגבי דרכים אפשריות למתן מענה למצבנו, אבחון נכון והתאמת שיטות טבעיות אלה ואחרות שבכוונתו ליישם. זאת כדי לוודא שהן מותאמות למשטר הטיפול או התרופות שלנו ולגורמים המאובחנים שלנו לעודף הסוכר.
8 דרכים כיצד להפחית סוכר גבוה באופן טבעי
אז מה יכול לגרום לסוכר גבוה ואילו שיטות טבעיות יוכלו לסייע לנו להפחית את הסוכר הגבוה בדם? להלן מספר גורמים ושיטות שהוכחו במחקרים מדעיים כקשורים להתהוות סוכר גבוה, סוכרת וטרום סוכרתיות ושינוי אורח חיים שעשויים לסייע להפחית את רמות הסוכר.
1. בעיות בריאותיות: מצבים רפואיים, מחלות ותסמונות משפיעים לעיתים על רמות הסוכר בדם. כך למשל מחלות כמו דלקות בדרכי השתן, סרטן או זיהומים בדרכי הנשימה מעלים זמנית את רמות הסוכר בדם. מחלת סוכרת פעילה תגרום גם היא כמובן לשינויים ברמות הסוכר ועלייתו. לכן חשוב לנטר ולנהל את מצב הסוכרת ולטפל בה בקביעות.
2. שימוש בתרופות: חשוב לזכור לקחת תרופות לפי המשטר התרופתי שהותווה. אם הינכם מטופלים בתרופות, וודאו כי תקחו את התרופות בזמן ובכמות המתאימה לוויסות רמות הסוכר. בנוסף, תופעות לוואי תרופתיות עלולות גם הן לגרום לסוכר גבוה. תרופות מסוימות כמו סטרואידים או תרופות משתנות יכולות גם לגרום לרמות הסוכר בדם לעלות.
3. הרגלי אכילה לא טובים: אכילה לא בריאה של מזונות מעובדים, עתירי סוכר ושומניים מעלה את הסוכר. אם אתם צורכים הרבה משקאות ממותקים, פחמימות מעובדות ושומנים לא בריאים, הדבר עלול להעלות את ברמת הסוכר בדם. לכן, הפחיתו במזונות אלה. נסו לאכול יותר פירות, ירקות ומזונות עשירים בסיבים כדי לשמור על רמות הסוכר מאוזנות. ניתן לשלב גם צמחי מרפא כמו קינמון בתזונה כדי לוווסת את רמות הסוכר.
טיפול בסוכר גבוה
- איזה משקה ייחודי יכול להפחית את רמות הסוכר בדם?
- 6 דרכים ייחודיות איך מורידים את רמת הסוכר בדם?
- סוכרת ועצבנות: האם סטרס מעלה את הסוכר בדם?
4. מיעוט פעילות גופנית, עודף משקל וישיבה ממושכת: פעילות פעילה עוזרת לגוף להשתמש בסוכר כאנרגיה. אם אתה לא מתאמן מספיק (כשלוש שעות בשבוע) ומרבה בישיבה (כולל מול מסך המחשב והנייד), רמת הסוכר בדם שלך עלולה לעלות. לכן, הקפידו על תנועתיות רבה יותר. הפחיתו באורח החיים היושבני. הגבירו את תכיפות ומשך הפעילות הגופנית שלכם להפחתת רמות הסוכר באופן טבעי. גם עודף משקל נמצא כקשור לעודף סוכר. לכן שמרו על משקל מאוזן כדי להפחית באופן טבעי רמות סוכר בדם.
5. מתח נפשי, עומס ומתח: תחושת לחץ או דאגה, מצוקה רגשית ועומס לאורך זמן מובילים לשחרור הורמונים. הורמונים אלה משפיעים על עליית רמות הסוכר בדם. ווסתו את רמות המתחים בשיטות שונות כמו מדיטציה ונשימות.
6. בעיות שינה: שינה לא מספקת בכמות או באיכות לא מספקת משפיעה על רמות הסוכר. לכן וודאו כי אתם ישניםפ 7-9 שעות בלילה באופן שליו בסביבה מתאימה ונינוחה.
7. חוסר איזון הורמונלי: תנודות בהורמונים, הנגרמות מגורמים שונים משפיעות על רמות הסוכר. למשל במצבים כמו תסמונת שחלות פוליציסטיות (PCOS) או הפרעות בבלוטת התריס, ניכרת השפעה על הסוכר בדם.
8. התייבשות: מיעוט שתיית נוזלים עלול להוביל להתייבשות, ולגרום לעליית ריכוזי הסוכר בדם. הקפידו על שתייה תכופה ובכמות מספקת מידי יום.
מקורות מדעיים
Roberts, S. B. (2000). High–glycemic index foods, hunger, and obesity: is there a connection?. Nutrition reviews, 58(6), 163-169.
Hallfrisch, J., & Behall, K. M. (2000). Mechanisms of the effects of grains on insulin and glucose responses. Journal of the American college of nutrition, 19(sup3), 320S-325S.
Rayfield, E. J., Ault, M. J., Keusch, G. T., Brothers, M. J., Nechemias, C., & Smith, H. (1982). Infection and diabetes: the case for glucose control. The American journal of medicine, 72(3), 439-450.
Spiegel, K., Tasali, E., Leproult, R., & Van Cauter, E. (2009). Effects of poor and short sleep on glucose metabolism and obesity risk. Nature Reviews Endocrinology, 5(5), 253-261.
Fong, A. C., & Cheung, N. W. (2013). The high incidence of steroid-induced hyperglycaemia in hospital. Diabetes research and clinical practice, 99(3), 277-280.
Marx, J. (2002). Unraveling the causes of diabetes.