לקראת חג הפסח: המלצות לתזונה בריאה
בחג הפסח רבים מהישראלים מרבים לאכול ארוחות המכילות קלוריות רבות. משרד הבריאות פרסם המלצות כיצד לבחור לאכול נכון ובמידה בארוחת החג :
מנה ראשונה: דג ברוטב ( רצוי לא מטוגן), מנה בשרית- עדיף בשר רזה, פחמימה מבושלת, ירקות טריים ומבושלים וקינוח על בסיס פירות.
במהלך החג, מומלץ להסתפק בארוחה בשרית פעם ביום כאשר יתר הארוחות תכלולנה בעיקר ירקות, תבשילי ירקות , פירות דברי חלב וגבינה.
מומלץ לשתות יין אדום יבש על פני יין אדום מתוק, ורצוי להסתפק בכוסות "קטנות".
להרבות בשתיית מים, סודה או משקאות דלי סוכר.
להתחיל כל ארוחה באכילת ירקות ושתיית מים ולאחר מכן להמשיך במנות קטנות של דג ו/או בשר ותוספת קטנה של פחמימה (אורז, תפוח אדמה, בטטה וכדומה).
מנות אחרונות- מומלץ להסתפק במנה קטנה.
עצות וטיפים בנושא התחליפים האפשריים ללחם בחג הפסח
במצה רגילה אחת יש כ – 160 קלוריות, המצה שווה מבחינה אנרגטית לשתי פרוסות לחם. מכיוון שהמצה אינה משביעה, אנו אוכלים יותר " לחם" מאשר בימים רגילים.
כתחליף למצה ניתן לאכול פחמימות אחרות משביעות יותר: תפוח אדמה ואורז (לאותן עדות שכוללות את האורז בתפריט).
ניתן למצוא לחמניות כשרות לחג הפסח בחנויות.
קיימות בשוק מצות מקמח מלא, שהן משביעות יותר.
ניתן לאכול מצות קלות, שמכילות כמחצית מכמות הקלוריות שיש במצה רגילה או פריכיות אורז (לאוכלי הקטניות).
לאוכלי קטניות- אפשר להכין עדשים, חומוס, שעועית.
תפוחי האדמה הינם תחליף למנות הפחמימה בעדות שבהן שלא אוכלים קטניות ואורז. תפוח אדמה בגודל קטן עד בינוני שווה ערך באנרגיה לפרוסת לחם, ועל כן מומלץ להמעיט באכילת תפוחי אדמה עם הרבה שומן (כמו בצ'יפס). העדיפו תפוח אדמה אפוי בתנור או מבושל.
המלצות נוספות
במהלך החג כולו מומלץ להרבות בשתיית מים , אכילת ירקות מבושלים וטריים, ופירות. בנוסף, מומלץ לנצל את ימי החג לטיולים משפחתיים בחיק הטבע ולפעילות ספורטיבית משותפת כגון: הליכה, רכיבה על אופניים, משחקי כדור וכדומה.