3 טיפים לטיפול עצמי טבעי בסטרס וחרדות

3 טיפים יעילים במיוחד לטיפול עצמי טבעי בחרדות ובסטרס לנוכח לחצי העידן המודרני ובמיוחד בתקופת הקורונה.

מערכת האתר

עודכן בתאריך

פסיכולוגיה
טיפים לטיפול בלחץ נפשי . צילום: Pexels-Anna-shvets

סטרס וחרדות הן לבטח המחלה הנפוצה ביותר בעידן שלנו, במיוחד בתקופת הקורונה. כ-77% מהאוכלוסייה מדווחים שהם סובלים מסטרס וכ 33% סובלים מחרדות.

עבור חלקים מהאוכלוסייה, מדובר במצב קיומי שכבר הפך לשגרה של ממש אבל אנחנו פה בשביל לומר לכם שלא מוכרחים להשלים עם המצב, בטח לא כשיש פתרונות טבעיים שכל אחד יכול ליישם כדי היפטר מחרדות וסטרס, גם באופן עצמאי לחלוטין.
במאמר זה נסקור המלצות בשלושה תחומים עיקריים שיכולים לעזור באופן כמעט מיידי בהתמודדות עם הסטרס והחרדות.

תזונה

זה לא סוד שלתזונה יש השפעה מכרעת על הבריאות הפיזית. כפי שמסתבר בשנים האחרונות, השפעתה לא מסתיימת שם. במחקרים מהעשורים האחרונים הוכח שלתזונה יש השפעה רבה גם על הנפש, מה שאומר שמה שאנחנו אוכלים יכול להחמיר או לשפר את המצב הנפשי שלנו.

הנה מספר דוגמאות:
• מזונות עשירים בויטמין C תורמים להורדת הסטרס. צריכת הויטמין תורמת לויסות הורמון הקורטיזול (הידוע כהורמון הסטרס) וויסות לחץ הדם. ויטמין C נמצא בשפע בפירות הדר, עגבניות, גויאבה, ברוקולי ועוד.
• מגנזיום תורם להפחתת העייפות, שינה טובה והפחתה בשינויי מצב הרוח לפני מחזור. מגנזיום קיים במזונות כמו תרד, פטרוזיליה, שמיר, פולי סויה – אדממה ודג סלמון.
• לא רק שלאומגה 3 יש השפעה על הפחתת הסטרס, אלא באמצעות צריכתה תוכלו גם להשפיע לטובה על הגנה מפני מחלות לב מסויימות. אומגה 3 קיימת דגים כמו סלמון וטונה וגם באגוזים וזרעים מסוגים שונים.
• זעפרן הוא תבלין יקר שסגולותיו והשפעותיו על שיפור מצב הסטרס ואף הדיכאון מושווים תכופות להשפעתו של פרוזק. הזעפרן מופק מצמח הכרכום, הוא טבעי לחלוטין אך אפקטיבי מאוד. קיימים תוספי תזונה של תמצית הזעפן שניתן לרכוש ולשלב בתפריט היומי.

פעילות גופנית

הקשר בין פעילות גופנית ויציאה ממצב של דיכאון נחקר כבר מעל 100 שנה.
עוד ועוד מחקרים מעידים על קשר ישיר בין פעילות ספורטיבית לבין ירידה ברמות המתח הנפשי. ואם חשבתם שעל מנת להפחית במתח יש צורך בפעילות אינטנסיבית ומעייפת, מסתבר שזה לא המצב.
מחקר שנערך לאחרונה על כ 30 אנשים שסובלים מדיכאון קליני קל, מצא שהליכה של בין 20-40 דקות, 3 פעמים בשבוע- אפקטיבית באותה מידה (לפחות) כמו קבוצות תמיכה פסיכולוגיות.
פעילות גופנית תורמת ליצור אנדורפינים (הורמון האהבה) ומפחיתה את ייצור הקורטיזול, מה שכמובן, מקבל את הביטוי שאנחנו עדים לו בעליית מצב הרוח שלנו.
אז לא משנה אם אתם אוהבים לדווש, לצעוד, להתמתח או להרים משקולות- כל פעילות גופנית שתעשו באופן עקבי וקבוע, תעזור לכם להפחית את רמות הסטרס.

נשימות

דופק תקין הוא בין 60 ל90 פעימות בדקה. דרך יעילה מאוד ומדוברת הרבה פחות להפחתת סטרס היא נשימה. כאשר אנחנו מבצעים נשימה עמוקה ונשיפה איטית מאוד- המוח מקבל איתות להירגע. הדופק יורד בהדרגה, ההזעה פוחתת והפרשת הורמוני סטרס כמו קורטיזול ואדרנלין- פוחתת.
מסתבר, שעל ידי תרגול קבוע של נשימה איטית- חל שיפור לא רק בעת הנשימה עצמה, אלא קיימת השפעה על ירידה כללית ברמות הסטרס.
בניסוי שנערך לבדיקת יעילותו של מכשיר הקלמיגו (מכשיר המסייע להגיע ולתרגל נשימה טיפולית) נמצא שגם אנשים שסבלו מפוסט- טראומה, על ידי תרגול הנשימות באמצעות המכשיר הצליחו להפחית דרמטית את תדירות ההתקפים ואת עוצמתם.
ואכן, כל מי שמתקשה לפתח הרגל לתרגל נשימות באופן שגרתי או שזקוק לכלי עזר שיפחית את התקפי החרדה, יכול בהחלט להיעזר בעזרים, דוגמת מכשיר הקלמיגו.

לסיכום, כיום קיימים אמצעים מגוונים ואפקטיביים לטיפול בסטרס, חרדות ומתח נפשי. במאמר זה התייחסנו רק לאמצעים שיכולים לשמש אתכם באופן עצמאי לחלוטין אך כמובן שיש מקום לשקול גם היעזרות באנשי מקצוע.
והעיקר להיות מודעים למגוון הרחב של האפשרויות לעזור לעצמכם.

הכתבה הינה תוכן מקודם בשיתוף חברת MDS PHARM המציעה מכשיר ביופידבק לנשימה טיפולית להפחתת סטרס וחרדות.

דילוג לתוכן