מדבקת הגנה כנגד קורונה למסכות הפנים

מדבקת הגנה כנגד קורונה תשדרג את מסכות הפנים להגנת הצוותים הרפואיים בבתי החולים

דקל שחף

עודכן בתאריך

נגיף קורונהבדיקות דם
המדבקה תודבק על מסכת המגן לאף ולפה. אילוסטרציה: Leo2014 Pixabay

מדבקת הגנה כנגד קורונה שפותחה בטכניון, תשדרג את מסכות הפנים להגנת הצוותים הרפואיים בבתי החולים. מדבקת "מאיה" תעניק למסכות הפנים יכולת הגנה משודרגת לסיוע לצוותים הרפואיים בבתי החולים.

מדבקה שמגינה על מסכת המגן

המדבקה הייחודית המכונה מדבקת מאיה פותחה על ידי פרופסור איל זוסמן, ראש מעבדת הננו-הנדסה בפקולטה להנדסת מכונות בטכניון, פיתח עם צוות המעבדה. המדבקה הייחודית, מוצמדת למסכה הכירורגית הסטנדרטית ומשפרת את יעילותה. המדבקה מיוצרת בהדפסת תלת-ממד, מורכבת מסיבים ננומטריים המצופים בחומרי חיטוי. הרכב זה משפר את הלכידה של חלקיקים ננומטריים ומנטרל ביעילות גבוהה את הנגיפים מטיפות הרסס המגיעות למסכה. המסכה החדשה תפחית את מקרי ההידבקות ותאפשר רציפות תפקודית של הצוותים הרפואיים.

הפיתוח ייחודי של פרופ' זוסמן העובד גם כחוקר בטכניון וגם במרכז הטכנולוגי הלאומי למלחמה בקורונה הוא מדבקה שמוצמדת למסכת המגן לאף ולפה  והופכת אותה ליעילה יותר. הפיתוח נעשה בליווי המרכז הרפואי לגליל בנהריה.

פיילוט רפואי לבדיקת צמצום מקרי ההדבקות

מהטכניון נמסר כי משרד הבריאות נתן אישור ראשוני למדבקה הייחודית, ובימים הקרובים יחל פיילוט במרכז הרפואי לגליל לבדיקת הסתגלות הצוות הרפואי למדבקה. ד"ר מסעד ברהום, מנהל המרכז הרפואי לגליל, הודה למשרד הביטחון ולטכניון על שיתוף הפעולה הפורה, והביע את תקוותו כי השימוש במדבקה יצמצם את מקרי ההידבקות בקרב הצוותים הרפואיים.

פרופ' סרוג'י, המרכז הרפואי לגליל: "מדובר בפתרון זמין ומהיר, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות. אנו מקווים שהצלחת הפיילוט תביא לכך שהמיזם הייחודי ייכנס גם לבתי חולים רבים נוספים ברחבי המדינה".

מדבקת מאיה פותחה בשיתוף עם מדעני המחלקה לתשתיות כימיה וביולוגיה במפא״ת, בהובלת ראש המחלקה ד"ר דן גרינשטיין, ובליווי פרופסור סאמר סרוג'י, מנהל המכון לכירורגיית פה ולסת במרכז הרפואי לגליל בנהריה. המרכז הטכנולוגי הלאומי למלחמה בקורונה במפא"ת אשר במשרד הביטחון ממשיך באיתור ובפיתוח טכנולוגיות מתקדמות שיסייעו במאבק בהתפשטות נגיף הקורונה. במסגרת פעילות המרכז עוסקים הצוותים בהסבת טכנולוגיות שפותחו לצרכים צבאיים/ביטחוניים ליישומים אזרחיים. העבודה נעשית סביב השעון ובמשמרות על מנת להגיע מוקדם ככל הניתן ליישום בבתי החולים.

דילוג לתוכן