36 מאכלים עם חלבון – לתזונה בריאה ולספורטאים

אילו מאכלים עשירים בחלבון? באיזה צמחים יש חלבון? אילו מאכלים אפשר לאכול כדי להגיע לכמות חלבון מספקת ביום? למה חשוב לאכול חלבון?

תזונהדיאטה והרזיה
36 מאכלים עם חלבון - לתזונה בריאה ולספורטאים. צילום: Pixabay Jenny Porter

אילו מאכלים עשירים בחלבון? באיזה צמחים יש חלבון? מה המזונות שכוללים חלבון בשיעור משמעותי ולא זניח? אילו מאכלים עם חלבון לספורטאים יכולים להשתלב בתפריט התזונתי? מה המאכל עם הכי הרבה חלבון? אילו מאכלים אפשר לאכול כדי להגיע לכמות חלבון מספקת ביום? באילו קטניות יש חלבון? למה חשוב לאכול חלבון?למה חשוב לאכול חלבון? מה יש בחלבון שמועיל לגופנו? מה תפקידם של חלבונים בגוף האדם?

לחלבונים נודעת השפעה חשובה ורבה על הגוף שלנו. חלבונים ממלאים תפקיד קריטי בצמיחה, תיקון ותחזוקה של הרקמות והאיברים שלנו. להלן מפורטות כמה מההשפעות העיקריות של חלבונים על הגוף שלנו:

1. בנייה ותיקון שרירים: חלבון הוא מרכיב תזונתי מרכזי לבנייה ותיקון שרירים. כאשר אנו עוסקים בפעילות גופנית, אנו יוצרים קרעים קטנים בסיבי השריר שלנו. צריכת חלבון עוזרת לתקן את הקרעים הללו  ולבנות רקמת שריר חדשה.

2. ייצור אנזים: אנזימים מהווים חלבונים המזרזים תגובות כימיות בגוף. ללא אנזימים, תגובות כימיות רבות בגוף היו מתרחשות לאט מכדי לקיים חיים.

3. ייצור הורמונים: הורמונים מסוימים, כמו אינסולין והורמון גדילה, עשויים מחלבונים. הורמונים מווסתים תהליכים חשובים רבים בגוף, כולל חילוף חומרים, גדילה ורבייה.

4. תפקוד מערכת החיסון: מרכיבים רבים של מערכת החיסון שלנו, כולל נוגדנים, עשויים מחלבונים. חלבונים אלו עוזרים להגן עלינו מפני פתוגנים מזיקים וחומרים זרים.

5. ייצור אנרגיה: בעוד שפחמימות ושומנים הם מקורות האנרגיה העיקריים לגוף, חלבונים יכולים להתפרק ולהשתמש בהם גם לאנרגיה כאשר מאגרי הפחמימות והשומן נמוכים.

לסיכומו של דבר ברור שחלבונים הם חומרים מזינים חיוניים הממלאים תפקידים חשובים רבים בגוף. לכן, חשוב לצרוך כמויות נאותות של חלבון בתזונה כדי לתמוך בתפקודים אלה.

36 מאכלים עם חלבון – לתזונה בריאה ולספורטאים

אילו מזונות כוללים חלבון? מה המאכלים עם חלבון שניתן לשלב בתזונה לספורטאים או לתזונה בריאה? איזה מאכל עם הכי הרבה חלבון יסייע לבניית שרירים? מה סוגי המאכלים שהם עשירים בחלבון?

להלן 35 מזונות המכילים חלבון וניתן לשלב בתפריט למי שרוצה להגביר צריכת חלבון. כמובן שחשוב להתייעץ במומחה בתחום הרפואה או דיאטנית או מומחה ספורט על מנת לבחון את התאמת המזון והמינון הנדרש באופן תקין ומאוזן בהתאם לצרכי המטופל:

1. ביצים

2. חזה עוף

3. חזה הודו

4. דג סלמון

5. טונה

6. יוגורט עתיר חלבון

7. גבינה לבנה או קוטג' עתיר חלבון

8. אבקת חלבון מי גבינה, קזאין, קנבוס

9. חלב עשיר בחלבון

מאכלים עם חלבונים שמקורם מהצומח – מזון עם חלבונים לצמחונים וטבעונים: 

10. שיבולת שועל

11. חמאת בוטנים

12. עדשים

13. גרגירי חומוס

14. שעועית

15. קינואה

16. כוסמת

17. שקדים

18. קשיו

19. פיסטוקים

20. זרעי צ'יה

21. זרעי פשתן

22. טופו

23. סייטן

24. ספירולינה

25. אדממה

26. זרעי דלעת

27. גרעיני חמניות

28. אצות ים

29. כרוב ניצנים

30. אפונה

31. תרד

32. אספרגוס

33. בוטנים

34. ברוקולי

35. ארטישוק

36. אגוזי מלך

כתבות באותו עניין

דילוג לתוכן