איך לשמור על אבוקדו שלם? מה לעשות עם אבוקדו חתוך כדי שלא ישחיר? טיפים שונים מתפרסמים ברשתות החברתיות ובאתרי אינטרנט שונים לגבי שימור אבוקדו. החל מהקפאת אבוקדו, הפיכתו לממרח קפוא ועד שמירת אבוקדו שלם בשיטות שימור שונות.
לאחרונה התפרסמו סרטונים שונים ברשתות החברתיות אודות טיפ חדש לשימור אבוקדו. השימור המוצע מומלץ בעזרת השארת האבוקדו החתוך או השלם בתוך מים. כפי שמודגם בתוצאות אכן האבוקדו עשוי להשתמר. ואולם חשוב מאד להשמר מטיפ זה לשמירת אבוקדו בשל הסכנה העצומה שהוא מהווה לבריאות. הFDA פרסם אזהרה חריגה נגד שיטת שימור זו של אבוקדו.
@heritagehousehomestead Avocado hack #avocadosfrommexico #randomlifehack #lifehack #kitchenhack #avocados #yummy #delish #foodhack #modelo
♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] – Elliot Van Coup
לא לשמר אבוקדו בתוך מים
על פי השיטה או הטיפ המומלץ לשימור אבוקדו שופכים מים רגילים או בעלי מאפיינים אחרים ובהרכב אחר על אבוקדו שלם ושומרים אותו בקופסה במקרר או מחוצה לו. רשות המזון והתרופות האמריקאית הוציאה אזהרה מלבצע את השימור באופן זה בשל סיכון להתפתחות חיידקי ליסטריה וסלמונלה וחדירתם מהקליפה את תוך האבוקדו בשל התווך המימי.
הטיפ לגבי שמירת האבוקדו בתוך מים בקירור מגביר את הסיכון להתפתחותם של פתוגנים מזיקים במיוחד של ליסטריה וסלמונלה שממילא קיימים על קליפת האבוקדו. לכן מזהירים בFDA משימוש בטריק זה לשימור אבוקדו.
בחינה שערך מינהל המזון והתרופות מצא שכמעט אחד מכל חמישה פירות אבוקדו רגילים כולל זיהום חיידקי ליסטריה על הקליפה. חיידקי ליסטריה גורמים למחלת ליסטריוזיס. ליסטריוזיס גורם למחלה בעלת תסמינים של חום גבוה, בחילות, שלשולים, כאבי שרירים ועלולה להתפתח ולגרום לסימפטומים קשים יותר. כאשר מכניסים את פירות האבוקדו למים, אפילו אם הדבר נעשה בקירור, יוצרים אבור החיידקים סביבה מימית נוחה להתפתחות ולחדירה לתוך הפרי ולסכנה ממשית. לכן, כאמור, מומלץ כאמור להמנע מפרקטיקות המסייעות להתפתחות חיידקים באופן זה.