8 מזונות שמעלים סוכר

מה מעלה סוכר בדם? אילו מזונות מעלים את רמות הגלוקוז בדם? אילו מאכלים לא מומלצים למי שהסוכר שלו גבוה? מה המאכלים שמעלים אינסולין?

מערכת האתר

עודכן בתאריך

תזונהסכרת
סוגי מזונות שמעלים סוכר בדם. צילום:RitaE Pixabay

מה מעלה סוכר בדם? אילו מזונות מעלים את רמות הגלוקוז בדם? אילו מאכלים לא מומלצים למי שהסוכר שלו גבוה? מה המאכלים שמעלים אינסולין? איזה סוגי מזונות מתאימים בתפריט לחולי סוכרת?מה אסור לחולי סוכרת לאכול? אילו מאכלים מעלים סוכר בדם ? עודף סוכר בדם, טרום סוכרתיות וסכרת מהווים בעיה חמורה בישראל ובעולם. שינויים באורח החיים בעידן המודרני הביאו למגיפה של סוכר גבוה בדם וסוכרתיות. כחלק משינוי אורח החיים, מומחים ממליצים על צריכת מזונות בריאים והפחתת מזונות שמעלים סוכר. כך, מי שסובל מסוכרת, טרום סוכרת או סוכר גבוה, נדרש להמנע ממאכלים שמעלים סוכר בדם.

מהם המאכלים שמעלים את הסוכרים בדם? מהם המזונות שמקפיצים את הסוכר בדם? מאילו מזונות כדאי להמנע למי שסובל מסוכר גבוה? לפניכם פירטנו רשימת מזונות שמגבירים סוכר בדם. חשוב לציין כי לצד מזונות שיש להמנע מהם כדי להמנע מעליית סוכר משמעותית, קיימים מזונות שניתן לשלבם בתפריט התזונתי להפחתת סוכר. כך למשל מחקרים הצביעו על מזונות כמו שוקולד מריר, ירקות עליים קינמון, תה ירוק, בצל, כרוב כבוש, שמן זית כיעילים בהפחתת סוכר.

רופא ודיאטנית ירכיבו תפריט תזונתי, ימליצו על טיפול תרופתי במידת הצורך ויכווינו לשינוי אורחות החיים וטיפולים נוספים בגורם הבעיה. כך למשל סוכר גבוה יכול להגרם כתוצאה ממחלות שונות (לאו דווקא סוכרת) שמצריכות טיפול לכשעצמו. כך למשל העדר פעילות גופנית יכולה להיות גורם משמעותי לצד השמנה ועוד משקל. ולכן הרופא ימליץ על שינוים בהקשים אלה גם כך. גם לחץ נפשי, מתחים ומצוקות רגשיות משפיעים על סוכר גבוה. לכן יש חשיבות להתאמת התפריט התזונתי אך גם אבחון וטיפול בגורמי הסוכר הגבוה האחרים

מזונות שמעלים סוכר בדם

מאכלים אלה המפורטים מטה מעלים סוכר ואינם מומלצים למי שסובל מסוכר גבוה. לצד זה לפני שאנו פונים לטיפול בוסכר גבוה באמצעות שינוי תפריט תזונתי, טיפולים ושיטות שונות חשוב להוועץ ברופא מומחה. אבחון המצב הרפואי, מחלות רקע ומאפייני החולה מהווים הכרח לתהליך הטיפול. זאת ועוד, אבחון הגורמים לסוכר גבוה אוההמלצות הנגזרות אינן מתמצות בתזונה. שינוי תפריט תזונתי, הימנעות ממאכלים שמעלים סוכר או אכילת מזונות המורידים סוכר מהווים רק אפיק טיפולי ומניעתי אחד. לכן חשוב להוועץ ברופא המומחה כדי לאבחן לאשורן את הסיבות לסוכר הגבוה, קבלת טיפול מתאים וניטור המצב.

אם כך, אילו מזונות מעלים את הסוכר בדם? מהם המאכלים שאסורים לחולי סוכרת? מאילו מאכלים כדאי להמנע? מה מעלה סוכר בדם מבחינת מזון? לפניכם פירטנו רשימה של מאכלים שמומחים ורופאים לא ממליצים לאכול למי שסובל מסוכרת, טרום סוכרת או סוכר גבוה. רשימת המזונות מתוך הרשימה לעיתים מיוצרים באופן מותאם לחולי סוכרת. כך, אם הייצור לא כולל סוכר, פחמימות ורכיבים מעובדים ועתירי פחמימות, הם יכולים להתאים למי שמתאפיין בסוכר גבוה. עם זאת ההמלצה מטה להמנע ממאכלים אלה כי הם מעלים סוכר בדם מתייחס לרוב המוצרים מסוג זה, כאשר הם מיוצרים ללא התאמה לתפריט של מי שסובל מעודף סוכר בדם.

1. אוכל עתיר שומן ומזון מטוגן. למשל כרובית או חציל מטוגן, צי'פס, שניצל מטוגן, חטיפים מטוגנים.

2. מזונות המכילים סוכרים במידה רבה כמו עוגות, עוגיות, ממתקים .

3. מאכליים עתירי שומן ושומן טראנס כמו גלידה, בורקס, פיצה או גבינות שמנות.

4. מזונות המכילים רכיבים מהחי כמו בשר כמו בשר בקר מעובד- לדוגמה נקניק, המבורגר או כבד או חמאה.

5. מזונות מעובדים כמו למשל קמח לבן, אורז לבן וקמחים לבנים מהם מכינים פסטה, גלידה דגני בוקר ולחמים.

6. אלכוהול ומאכלים הכוללים אלכוהול בהם.

7. מיצים ומשקאות ממותקים, דבש, סילאן וחומרי המתקה- הללו מכילים כמויות סוכר טבעי מפירות או תוספות סוכר שמעלות את רמות הסוכר במהירות.

8. מאכלים הכוללים עמילן ובינהם מזונות המכילים תפוחי אדמה כמו צ'יפס, פשטיות וניוקי.

כתבות באותו עניין

דילוג לתוכן