15 מאכלים לחולי סוכרת

מה 15 המאכלים שמותרים לחולי סוכרת? אילו מזונות נשלב בתפריט לחולי סוכרת מסוג 2 ? איזה מזון מוריד סוכר? מהם המאכלים שמפחיתים גלוקוז?

שי לביא

עודכן בתאריך

תזונהרפואה משלימה
15 מאכלים לחולי סוכרת. צילום: Pixabay Bernadette Wurzinger

מה המאכלים שמותרים לחולי סוכרת לאכול ומה אסור? אילו מזונות מומלץ לשלב בתפריט לחולי סוכרת מסוג 2 ולבעלי סוכר גבוה? איזה מזון מוריד סוכר? מהם המאכלים שמפחיתים את רמות הסוכר בדם? סוכר גבוה הוא מהווה בעיה משמעותית בעלת השלכות רפואיות מזיקות. הורדת רמות הסוכר בדם יכולה להעשות על ידי מגוון דרכים. כך ניתן לווסת את רמות הסוכר באמצעות שינוי אורחות החיים, ביצוע פעילות גופנית, הרזיה, הפסקת צריכת תרופות מסוימות וכן ויסות המתח והלחץ הנפשי.

לצד זה גם שינוי התפריט התזונתי משפיע על רמות הסוכר בדם. אנשים הסובלים ממחלת הסוכרת ומי שסובל מטרום סוכרתיות או סוכר גבוה בדם יכולים לווסת את רמות הסוכר באמצעות תזונה. מלבד טיפול תרופתי ושינוי באורחות החיים כאמור, תזונה מהווה גורם מרכזי בטיפול ברמות הסוכר. אז מה מומלץ לחולי סוכרת לאכול בתרפיט כדי להמנע מעליה לא רצויה ברמות הסוכר? אילו סוגי מזונות מפחיתים סוכר? מהם המאכלים שכדאי לשלם בתפריט לחולי סוכרת מסוג 2? איך לשנות את התזונה בתפריט לסוכרת גבולית ?

לפניכם רשימת מאכלים בעלי ערך גליקמי לא גבוה, דלים בסוכרים ופחמימות או כאלה המכילים חומרים המפחיתים את הרעב, משפיעים על רמות הפירוק והאינסולין ומסייעים להפחית את הסוכר בדם בדרכים ישירות או עקיפות. לצד זה כדאי לזכור כי לפני שאנו פונים לפתרונות שונים כמו תזונה בריאה, פעילות גופנית או הפחתת מתחים כדאי להוועץ ברופא מומחה. הסיבות לסוכרת, סוכר גבוה וטרום סוכרתיות מגוונות. לדוגמה שימוש בתרופות מסוימות או מחלות גורמות לסוכר גבוה. לכן חשוב לעבור אבחון מקיף וייעוץ ולקבל המלצות טיפוליות בהתאם לגורם הבעיה לפנ י פניה לפתרונות אחרים.

 

15 מאכלים לחולי סוכרת

אז אילו 15 מאכלים לחולי סוכרת, טרום סוכרתיים ובעלי סוכר גבוה יכולים להיות מתאימים? אילו מאכלים לא מעלים את רמות הסוכר ואסורים לחולי סוכרת ולבעלי סוכר גבוה? מהם המאכלים שמותרים לחולי סוכרת ויש בהם ערך מועיל? אילו מזונות מורידים סוכר בדם או שומרים על רמת גלוקוז לא גבוה? לפניכם רשימה של מאכלים שיכולים להתאים לתפריט תזונתי של חולי סוכרת וסובלים מסוכר גבוה

1. שקדים: שקדים מכילים כמות משמעותית של מגנזיום. מגנזיום מסייע  לגוף להשתמש באינסולין בצורה יעילה יותר.

2. תפוחים: תפוחים נמוכים באינדקס הגליקמי. לכן תפוחים לא מובילים לעלייה פתאומית ברמות הסוכר בדם והם בריאים ומגבירים את תחושת השובע.

3. אבוקדו: אכילת אבוקדו יכולה לעזור להפחית את רמות הגלוקוז בדם בשל תכולת שומנים בריאים ובסיבים תזונתיים.

4. שעועית: שעועית עשירה בסיבים וחלבונים, מה שמאט את תהליך העיכול ועוזר לשמור על יציבות רמות הגלוקוז בדם.

5. אוכמניות: אוכמניות דלות בסוכר ועמוסות בנוגדי חמצון. הדבר מסייע להפחית דלקות ולשמור על יציבות רמות הסוכר בדם.

6. ברוקולי: ברוקולי הוא מקור מצוין לסיבים, שעוזרים לווסת את הסוכרים בדם.

7. נבטים: נבטי ירקות ובמיוחד נבטי ירקות מצליבים כמו נבטי ברוקולי מכילים נוגדי חמצון וסיבים. הללו עוזרים לשמור על יציבות הגלוקוז בדמנו.

8. כרוב: כרוב דל בקלוריות ופחמימות אך עשיר בסיבים, מה שעוזר להאט את תהליך העיכול ולהפחית עליות ברמות הגלוקוז בדם.

9. קינמון: שילוב הקינמון כתה או בתוך מאכלים מסייע להפחתת רמות הסוכרים בדם, מלבד תועלותיו הרבות הנוספות כמו הורדת כולסטרול ושומני דם.

10. גזר: גזר עשיר בסיבים ומכיל נוגדי חמצון שיכולים לעזור להפחית דלקת ולשמור על רמות הסוכר.

11. אגוזי קשיו: אגוזי קשיו דלים בפחמימות ועתירים בשומנים בריאים, שעוזרים לשמור על יציבות הגלוקוז בדם.

12. חומוס: חומוס עשיר בסיבים תזונתיים, מה שעוזר להפחית עליות בסוכר.

13. מלפפונים: מלפפונים דלים בפחמימות ויכולים לסייע בהפחתת עליות ברמות סוכרים בדם.

14. שום: שום מכיל נוגדי חמצון. הללו עשויים לסייע בהפחתת דלקת ולווסות את רמות הסוכרים בדמנו.

15. במיה: ממצאים מחקריים העלו כי לבמיה קיימות השפעות חיוביות אנטי היפר גליקמיות. כלומר במיה עשויה לסייע להפחתת הסוכר בדם.

כתבות באותו עניין

דילוג לתוכן